Україна

27 народних депутатів пропустили понад 90% голосувань у вересні

Комітет виборців України проаналізував показники участі народних депутатів у голосуваннях Верховної Ради у вересні. За даними КВУ 27 народних депутатів пропустили понад 90% голосувань парламенту за місяць, повідомила 1News прес-служба КВУ.

фото 1News

Не проголосували жодного разу за місяць 11 нардепів. Зокрема, Федір Христенко, Сергій Льовочкін, Ренат Кузьмін, Юрій Солод, Григорій Суркіс, Вадим Рабінович. Також не голосували Тарас Козак та Віктор Медведчук.

Близькі до нульових показники голосувань в народних депутатів Антона Яценка (взяв участь в 0,6% голосувань), Сергій Ларіна (0,6%), Олександра Фельдмана (0,6%), Ігоря Абрамовича (0,9%), Степана Івахіва (0,9%). Серед інших майже не голосували Юлія Льовочкіна (1,9%), Олександр Дубінський (3,4%), Андрій Деркач (4,4%), Юрій Бойко (5,4%), Ігор Палиця (8,2%).

Лише 7 депутатів із 422 взяли участь в 100% голосувань (Максим Перебийніс, Олександр Бакумов, Олена Криворучкіна, Микола Стефанчук, Владлен Неклюдов, Максим Павлюк, Олександр Літвінов).

Серед фракцій і груп Верховної Ради найактивніше голосували депутати «Слуги Народу» та «Європейської солідарності». В середньому депутати монобільшості взяли участь в 84% голосувань Ради, депутати ЄС – 78%. Дещо нижчі показники в депутатів «Голосу» (75%) та групи «Довіра» (73%).

Менш активно голосували народні депутати «Батьківщини» (69%) та групи «За майбутнє» (56%). Найнижчий результат у фракції «Опозиційна платформа За життя». Депутати ОПЗЖ в середньому натискали кнопку для голосування лише в 37% випадках.

Всього у вересні відбулося 315 голосувань.

Back to top button