Україна

З ПриватБанку на користь Суркісів хочуть стягнути 250 млн доларів

Держвиконавець хоче стягнути з ПриватБанку 250 млн дол. на користь сім’ї Суркісів. Раніше у Мін’юсті заявляли, що підстав для цього немає. Тож ПриватБанк попросив правоохоронців дати оцінку цим діям, передає 1NEWS.

5 травня ПриватБанк отримав від державного виконавця, Печерського відділу державної виконавчої служби Міністерства юстиції, чотири нові постанови.

“Нові постанови стосуються примусового виконання ПриватБанком ухвали Печерського районного суду від 09.02.2017 про забезпечення позову у справі № 757/7499/17-ц та виплату компаніям, пов’язаним із родиною Суркісів, більше 250 млн доларів за припиненими ще в грудні 2016 року депозитними договорами, зобов’язання за якими були обміняні на акції додаткової емісії ПриватБанку під час націоналізації (bail in)”, – йдеться в повідомленні.

Як стверджують у держбанку, ці гроші були конвертовані в капітал Привату під час націоналізації через пов’язаність Суркісів з інсайдерами банку (процедура bail-in).

Тож, ПриватБанк звернувся до правоохоронців і міністра юстиції, щоб отримати правову оцінку цих дій держвиконавця.

“Враховуючи, що державним виконавцем продовжуються вчинятися незаконні дії при примусовому виконанні ухвали Печерського райсуду від 09.02.2017, ПриватБанк звернувся із заявами до правоохоронних органів, Печерського райсуду м. Києва та на ім’я міністра юстиції з вимогою надати правову оцінку діям державного виконавця”, – зазначає Приват.

За дивним збігом обставин, не зважаючи на існування автоматизованої системи розподілу справ, всі виконавчі провадження були відкриті тим же державним виконавцем Печерського ВДВС Мін’юсту, що звернувся до Печерського райсуду за роз’ясненням ухвали 2017 року, наголошують у держбанку, і додають, що “певні дії саме цього виконавця стали підставою для численних скарг ПриватБанку, що досі проігноровані”.

 

 

 

Back to top button