Україна

220 сімей українських захисників-переселенців зможуть отримати житло

Цього року ще 220 сімей українських захисників-переселенців зможуть отримати житло. Про це заявила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна в ефірі “Радіо НВ”, повідомляти Урядовий портал, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

“Ми сподіваємося, що парламент нас підтримає і 282 млн грн будуть надані Мінветеранвв для перерахування субвенцій в регіони. Таким чином, ще 220 сімей українських захисників-переселенців отримають грошову компенсацію за втрачене житло і зможуть придбати собі квартири. Якщо це рішення буде остаточно підтримане парламентом – то цьогоріч ми надамо квартири більшій кількості осіб, ніж за всі попередні роки”, – наголосила Лапутіна.

За її словами, Мінветеранів також працює над залученням додаткових коштів для реалізації ветеранських програм, зокрема, завдяки створеній державній установі Український ветеранський фонд, який запрацює з 2022 року. Він дасть змогу значно розширити спектр можливостей фінансування ветеранських програм, надасть прозорості всім процедурам.

Лапутіна каже, що іноземні партнери вже виявили готовність надавати донорські кошти на реалізацію ветеранських програм.

Нагадаємо, у липні мешканка Полтавської області, яка має статус внутрішньо переміщеної особи, подала судовий позов до уряду з метою оскаржити граничний розмір компенсації в 300 тис. гривень за житло, зруйноване під час бойових дій на сході України.

У листопаді 2020 року Мінреінтеграції повідомило про виділення компенсаціі за зруйноване житло в Луганської області першим восьми постраждалим – по 290 тис. грн за кожною заявкою.

Також відомо, що протягом січня-березня 2021 року комісіями, створеними при Донецькій та Луганській ОДА, ухвалені рішення про виплату грошової компенсації за зруйноване житло на загальну суму 20 285 млн гривень.

Back to top button