Україна

22 столичних «маршрутників» не допустили до конкурсу перевізників

Про це повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов у Фейсбуці, передає 1NEWS.

У Києві відбувся конкурс на визначення перевізників на автобусних маршрутах Києва загального користування, попри спроби фізичного зриву.

«Уперше його провели з урахуванням нових вимог до перевізників. І вперше конкурсний комітет та Департамент транспортної інфраструктури прийняв безпрецедентне рішення про недопущення 22 конкурсних пропозицій із 35. В основному – через порушення законодавства при підготовці документів. Тобто перевізники подалися транспортом, який не відповідає нормам, установленим як стандарт», – зазначив Усов.

Він наголосив, що місто змінює свої підходи до перевізників і максимально ретельно відбирає тих, хто отримує право перевозити киян і гостей міста

“Ми не хочемо бачити застарілий громадський транспорт на своїх вулицях. І ми хочемо, щоб банди, які поки що контролюють ринок пасажирських перевезень, спотворюючи обличчя столиці іржавим мотлохом на колесах, пішли в минуле», – зауважив столичний чиновник.

Усов повідомив, що у п’ятницю у приміщення КП «Центр організації дорожнього руху», де проходило засідання конкурсного комітету, увірвалося кілька десятків агресивних людей. Вони намагалися силовим методом фізично не допустити проведення конкурсу за новими умовами і стандартами. Силами поліції та муніципальної варти їх вивели з будівлі, а частину – затримали.

 

 

 

 

Back to top button