Україна

19 компаніям, по відношенню до яких РНБО ввела санкції, офіційно відмінили спецдозволи

Спецдозволи для 19 компаній, які займаються видобутком, та по відношенню до яких були введені санкції рішенням Ради національної безпеки та оборони, офіційно анульовані. Про це повідомляє 1News з посиланням на повідомлення Держгеонадр.

Так, нагадаємо, що Глава держави ввів у дію рішення РНБО від 19 березня 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Відповідний указ № 123/2021 Глава держави підписав 25 березня.

Згідно з документом Радою національної безпеки і оборони України було прийняте рішення підтримати внесені Службою безпеки України пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) безстроково до 19 юридичних осіб:

ТОВ «Гео Коннект», ТОВ «ЕджейнМакро», ТОВ «Глобал Гео Інвест», ТОВ «Транс Сет Гео», ТОВ «Еко Газ Альянс», ТОВ «Епівал Енерджи», ТОВ «ГеоПост», ТОВ «Юноліт Ойл», ТОВ «Профі Нафт», ТОВ «ГеоТаргент», ТОВ «Надра Прайд», ТОВ «Бест Гео Тех», ТОВ «Гео Стенс», ТОВ «Надра Вест Груп», ТОВ «Гео Форс Ойл», ТОВ «Бест Оіл Компані», ТОВ «Надрапростір», ТОВ «Гео Вертикаль», ТОВ «Інфо Гео Тренд».

Наказ про анулювання спецдозволів зазначених фірм опубліковано на сайті Держгеонадр.

«Увага Ради національної безпеки і оборони України до сфери надрокристування не є випадковою, адже ця галузь є однією з ключових у національній економіці та провідною в наповненні державного бюджету», – зазначив голова Держгеонадр Роман Опімах.

Кабінету Міністрів України разом зі Службою безпеки України та Національним банком України доручено забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності виконання обмежувальних заходів.

Міністерству закордонних справ України доручено поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

Back to top button