Україна

128 українських проектів отримали фінансування ЄС

Станом на жовтень цього року вже 108 українських організацій-учасників Рамкової програми ЄС «Горизонт 2020» отримали фінансування на суму 19,836 млн євро на виконання 128 проектів.
Про це на своєму повідомляє Агенція європейських інновацій, пише 1NEWS, посилаючись на ZIK.

Як зазначається у повідомленні, у липні цього року міністр освіти і науки Лілія Гриневич оприлюднила інформацію, що за результатами конкурсів програми «Горизонт 2020» з 2014 року до моменту першого засідання Координаційного центру з питань виконання Рамкової програми ЄС «Горизонт 2020» 97 українських організацій-учасників отримали фінансування на суму 17,88 млн євро на виконання 98 проектів.

Статистика проектів у базі ЄС оновлюється двічі на рік: весною та восени.

Агенція Європейських Інновацій отримала від своїх європейських партнерів нові дані станом на жовтень 2018.

Таким чином, з’явилось 30 нових проектів, 11 нових організацій учасників, а сума фінансування зросла майже на 2 млн євро.

У 16 проектах координаторами є українські організації, зокрема 11 проектів координуються представниками бізнесу. Також у більш як 10 проектах партнерами виступають громадські організації, яких, однак, не відображено у статистиці МОН.

Серед найбільш успішних організацій можна відзначити Національний аерокосмічний університет імені М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» (4 проекти на суму 847,63 тис. євро), Національний університет «Львівська Політехніка» (3 проекти на суму 638 тис. євро, в одному з яких, зокрема, університет є координатором), Інститут фізики національної академії наук (4 проекти на суму 367,95 тис. євро, в двох з яких, зокрема, інститут є координатором), науково-виробничий центр «Біомаса» (4 проекти на суму 384,2 тис. євро), ТзОВ Науково-виробниче підприємство «ЄНАМІН» (2 проекти на суму 993, 4 тис. євро, в одному з яких, зокрема, компанія є координатором), ТзОВ «ПОЛІТЕДА КЛАУД» (координує проект, який отримав фінансування за фазою 2 у SME Instrument на суму 1220,89 тис. євро).

«Агенція європейських інновацій у рамках діяльності в українській стороні Платформи громадянського суспільства «Україна-ЄС» веде активний діалог з чиновниками МОН України щодо розробки дієвих інструментів підтримки участі українських організацій у фінальній фазі програми «Горизонт 2020» на період 2018-2020 році з метою отримання ще кращих результатів та підвищення готовності України до вимог нової Рамкової Програми ЄС «HORIZON EUROPE», – йдеться у повідомленні.

Back to top button