Україна

12 тисяч військових з України пройшли навчання за стандартами НАТО


12 тисяч військових з України пройшли навчання за стандартами НАТО

Йдеться про підготовку науково-педагогічних працівників, інструкторів та інших фахівців, зокрема для викладання процедур планування та ухвалення рішень за стандартами НАТО.

У рамках програми DEEP понад 12 тисяч українських військовослужбовців і викладачів пройшли підготовку за стандартами НАТО. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

“Йдеться про підготовку науково-педагогічних працівників, інструкторів та інших фахівців – як для викладання процедур планування та ухвалення рішень за стандартами НАТО (TLP, MDMP, OPP), так і в частині посилення мовних спроможностей. Триває й підготовка військовослужбовців на курсах командирів та інструкторів сержантського складу”, – йдеться в повідомленні Міноборони.

Як повідомив перший заступник міністра оборони генерал-лейтенант Олександр Павлюк, за сприяння програми DEEP розроблено низку базових документів щодо змін у вищій військовій освіті: зокрема, Дорожня карта вдосконалення мовної підготовки у Збройних Силах України, а також Концепція трансформації системи військової освіти.

Павлюк зустрівся з директором Програми DEEP Маріушем Солісом і висловив сподівання, що Програма DEEP також долучиться до реалізації розробленої цього року “Візії системи “патронажу” держав-членів НАТО над військовими навчальними закладами в системі Міністерства оборони України”. Завдання  Візії – інтеграція системи військової освіти України в європейський військовий-освітній простір шляхом впровадження архітектури всеохопного навчання.

Раніше повідомлялося, що мобільні групи ППО тренувалися на півночі України. Під час навчань застосовувалося і озброєння, надане країнами-партнерами, і озброєння радянського зразка

Вже не такі ефективні: коли чекати на обіцяні F-16

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button