Україна

12 тисяч прикордонників отримали першу дозу вакцини від коронавірусу

У Державній прикордонній службі України (Держприкордонслужба) першу дозу вакцини проти коронавірусу отримали понад 12 тис. військовиків і працівників. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

“У Держприкордонслужбі активно проходить планова вакцинація. Першу дозу вакцини отримали понад 12 тис. військовиків і працівників. Повний курс щеплень пройшли понад 4,3 тис. осіб”, – йдеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі зазначили, що прикордонники щодня контактують з тисячами людей. З початку пандемії вони одними з перших протидіяли поширенню коронавірусу. Пірометри, захисні маски і рукавички стали “захисною зброєю” охоронців кордону, проте є тільки один дієвий спосіб боротьби з Covid-19 – це вакцинація.

Вакцина допомагає імунітету боротися з вірусом і формує в організмі антитіла, а пройдений курс щеплень мінімізує ризик зараження.

“Вакцинація – це не тільки безпека, але і комфорт під час перетину кордону. Свідоцтво про щеплення дозволяє безперешкодно подорожувати світом, ізоляція і ПЛР-тести – не потрібні”, – розповіли в службі.

Отримати вакцину можна в медичних підрозділах Держприкордонслужби.

Back to top button