Україна

11 вересня перестали називати датою “референдуму” – депутат


11 вересня перестали називати датою референдуму - депутат

Окупанти розуміють, що організацію виборчого процесу зірвано. У них немає вертикалі, колаборанти шукають шляхи відходу з Херсона, стверджує Сергій Хлань.

Депутат Херсонської обласної ради, радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань повідомляє про те, що росіяни перестали згадувати 11 вересня як дату псевдореферендуму на Херсонщині.

Якщо раніше вони стверджували, що він відбудеться 11 вересня разом з виборами в РФ, то зараз дата замовчується. Вони розуміють, що організація виборчого процесу зірвана. У них немає вертикалі, колаборанти шукають шляхи відходу з Херсона. Також масово починає вивозити сім’ї вищий офіцерський склад РФ. Росіяни розуміють, що втратять Херсон і правобережжя України найближчим часом. ЗСУ послідовно вибивають тилові та польові склади армії РФ, тим самим наближаючи деокупацію цього регіону”, – сказав Сергій Хлань.

Схожу тезу висловлюють експерти американського Інституту вивчення війни (ISW), але наголошують, що і без референдуму збитки, завдані російською окупацією південним і східним регіонам України, є дуже руйнівним.

“Політичні, військові, економічні та інші наслідки тривалої російської військової окупації південної та східної України будуть руйнівними для довгострокової життєздатності української держави. Перформативна драма анексії не змінить реальності на місці, створеному жорстокою російською окупацією. Примусова паспортизація, “фільтрація” та інші “інтеграційні” заходи, які вже здійснюються на окупованих Росією територіях, набагато важливіші та шкідливіші для України, ніж референдуми”, – йдеться у звіті ISW за 10 серпня.

Раніше секретар РНБО України Олексій Данілов заявив, що окупаційна влада не може сформувати “органи управління” на тимчасово захоплених територіях України через нестачу колаборантів.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button