Україна

1000 гривень за вакцинацію можна буде витратити на ліки

Вакциновані українці, старші за 60 років, зможуть витратити тисячу гривень урядової програми «єПідтримка» на лікарські засоби. Про це в Twitter повідомив Президент України Володимир Зеленський, повідомляє 1News.

За словами глави держави, програма «єПідтримка» розширюватиметься, щоб нею могли скористатись якнайбільше українців.

«Громадяни у віці 60+ зможуть уже з січня витратити 1 тис. грн на соціальні потреби, зокрема на купівлю ліків», – зазначив Зеленський.

Президент додав, що урядовці отримали необхідні доручення для розширення прорами.

Оновлено: Відповідну заяву було виголошено на селекторній нараді в Офісі Президента.

«З 19 грудня повністю вакцинованим українцям буде нарахована одна тисяча гривень. Вони зможуть витратити ці кошти на напрямки, які найбільше постраждали від пандемії, – записатися в спортзал, піти в кінотеатр, музей або на концерт, купити квиток на потяг або літак, придбати книги. Водночас, дослухавшись до побажань наших громадян поважного віку, для яких важливою є підтримка здоров’я, зокрема в умовах пандемії, було ухвалено рішення додати до переліку доступних товарів ще й ліки», – зазначив Володимир Зеленський.

Глава держави висловив переконання, що такий крок збільшить кількість щеплень проти COVID-19 серед літніх людей, а також сприятиме лікуванню й профілактиці інших захворювань.

Нині Міністерство цифрової трансформації доопрацьовує технічні можливості для того, щоб купівля ліків за передбачені за щеплення кошти стала доступною з січня наступного року.

Більш детально про те, як отримати 1000 гривень за вакцинацію та хто може на неї претендувати, читайте за посиланням.

Попередньо повідомлялось, що 1000 гривень за спецпрограмою можна витратити тільки на білети в кіно, театри, виставки, книги та залізничні і авіаквитки Україною.

Back to top button