Україна

1,9 млрд доларів надійшли від МВФ на рахунок України

На рахунок України надійшло 1,9 млрд доларів СПЗ (Спеціальні права запозичення) від Міжнародного валютного фонду, передає 1NEWS.

Про це перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова повідомила у Фейсбуці.

“Сьогодні 1,9 млрд СПЗ надійшли на рахунок України від МВФ! Чудовий подарунок до Дня Незалежності! Слава Україні!”, – написала Рожкова.

Як повідомляв Укрінформ, виконавча рада МВФ погодилася з пропозицією директора-розпорядника Фонду Крісталіни Георгієвої про новий загальний розподіл СПЗ у розмірі, еквівалентному 650 млрд дол. (найбільший розподіл в історії МВФ), для задоволення довгострокових глобальних потреб у резервах під час найглибшої кризи з часів Великої депресії. Георгієва пообіцяла представити цю пропозицію про новий розподіл СПЗ раді керуючих МВФ для розгляду та затвердження. Зважаючи на розмір квоти України в МВФ (0,42%), наша держава може отримати близько 2,73 млрд доларів.

Спеціальні права запозичення (англ. Special Drawing Rights, SDR) – штучний резервний і платіжний засіб, емітований Міжнародним валютним фондом. Має тільки безготівкову форму у вигляді записів на банківських рахунках. Цей платіжний засіб було створено МВФ у 1969 році як додаток до існуючих резервних активів країн-членів Фонду.

 

 

 

 

 

Back to top button