Україна

Регулятор затвердив програму реструктуризації “Укрексімбанку”

Правління Нацбанку погодило програму реструктуризації АТ “Укрексімбанк”, складену за результатами оцінки стійкості банку станом на 1 січня 2021 року, передає 1news з посиланням на пресслужбу держбанку.

“За результатами стрес-тестування за несприятливим макроекономічним сценарієм необхідний рівень нормативу достатності регулятивного капіталу (Н2) Укрексімбанку становив 39,1%, необхідний рівень нормативу достатності основного капіталу (Н3) – 37,6%, що потребувало складання Програми капіталізації/реструктуризації.

Водночас заплановані заходи з покращення фінансового стану, фактичні події, що відбулися в його діяльності після 1 січня 2021 р. (дати оцінки стійкості), та неврахування ризику інвестування в державні цінні папери поліпшують значення розрахункових необхідних значень нормативів капіталу та зменшують їх до нормативного рівня. Зокрема, Н2 зменшився до 10%, Н3 – до 7%”, – йдеться у повідомленні.

При розгляді програми було враховано, що протягом 2021 року Укрексімбанк “значно покращив операційну ефективність, знизив вартість фондування, збільшивши чисту процентну маржу, та оптимізував структуру балансу”, що, зокрема, відобразилось в збільшенні фінансового результату, додали в банку.

“Ми очікуємо, що амбіційні показники, закладені в Стратегію діяльності Укрексімбанку на 2021-2024, у першому звітному році після її прийняття будуть перевершені.

За результатами виконання планів та з урахуванням ризиків змін зовнішнього середовища банк здійснюватиме необхідні корегування для подальшого забезпечення фінансової стійкості”, – заявив в.о. голови правління Укрексімбанку Сергій Єрмаков.

 

 

 

 

 

Back to top button