Цікаве

Вчені довели, що в заморожених овочах і фруктах вітамінів найчастіше більше, ніж у свіжих

Влітку ми зазвичай забиваємо холодильник свіжими продуктами. Однак, виявляється, не обов’язково харчуватися тільки «сирими» персиками та квасолею, щоб отримати максимальну кількість користі, інформує 1NEWS з посиланням на healthline.

Річ у тому, що в заморожених продуктах вітамінів не менше, а іноді навіть і більше.

Пояснюємо, в чому справа.

Все просто: коли овочі та фрукти заморожують, це роблять у момент, коли їжа на піку своєї стиглості. А значить, і на піку своєї користі. Набиваючи холодильник свіжими продуктами, ми часто не встигаємо з’їсти їх вчасно, і в результаті на тарілку потрапляє вже злегка зіпсована їжа. Поки свіжі продукти потрапляють з грядки на полиці магазинів, може пройти кілька днів – що теж вбиває корисні властивості.

Наша порада: якщо хочете отримувати зі своїх продуктів максимум, не купуйте їх із запасом на тиждень. Вони неминуче зіпсуються. Краще, якщо ви будете ходити до магазину кожен день, і брати їжу кращої якості. Або ж купувати заморожену. Дослідження Каліфорнійського університету довело, що вміст вітамінів в заморожених овочах і фруктах найчастіше вищий, аніж у свіжих.

 

 

 

Back to top button