Україна

ЗСУ мають ініціативу на трьох напрямках – Генштаб


ЗСУ мають ініціативу на трьох напрямках - Генштаб

Сили оборони проводять штурмові дії і метр за метром відвойовують українську землю, зазначили військові.

Підрозділи української армії володіють ініціативою на трьох напрямках на Донбасі і продовжують наступ у Запорізькій області. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні у суботу, 9 вересня.

Вказано, що вчора на фронті відбулося понад 30 бойових зіткнення. Росіяни завдали 13 ракетних та 64 авіаційних ударів, здійснили понад 50 обстрілів з РСЗВ як по позиціях наших військ, так і по цивільних об’єктах України.

Агресори атакували 20 дронами-камікадзе типу Shahed-136/131, з яких 16 було знищено засобами ППО. Також, від ракетних ударів постраждало мирне населення міст Суми та Кривий Ріг.

В районі відповідальності ОСУВ Хортиця на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках противник не полишав спроб прорвати оборону ЗСУ в районах Синьківки, Новоєгорівки, Оріхово-Василівки та південно-східніше Діброви, а також повернути під свій контроль позиції в районах Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки.

Для поповнення безповоротних втрат противник продовжував перекидати на ці напрямки резерви, комплектував штурмові групи переважно за рахунок ув’язнених.

“В районі відповідальності ОСУВ Таврія на Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках Сили оборони мають ініціативу, продовжують тиснути на ворога, проводять штурмові дії і метр за метром відвойовують нашу землю”, – йдеться у повідомленні.

ЗСУ успішно оборонялися біля Авдіївки та Мар’їнки, де протягом доби противник здійснив понад 10 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Було відбито всі атаки ворога в районах Новокалинового, Красногорівки та Пречистівки Донецької області.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжували наступальну операцію, завдавали російським військам значних втрат в живій силі та техніці, змушували ворога відходити із займаних позицій.

У свою чергу, росіяни перекидають на цей напрямок найбільш боєздатні частини зі складу повітряно-десантних військ та намагається відновити втрачене положення. В районі Роботиного було відбито понад 10 таких спроб.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала дев’ять ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки, один по пункту управління та по одній позиції зенітно-ракетного комплексу противника.

Підрозділи ракетних військ, артилерії та безпілотних систем вразили один склад боєприпасів, дев’ять артилерійських засобів, шість пунктів управління, одну станцію РЕБ противника.

Нагадаємо, з початку війни Росія втратила майже 267 тисяч військових вбитими. Тільки за добу 6 вересня було “відмінусовано” 610 росіян.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button