Україна

Заставу депутата Дубневича в 56 млн грн передано на ЗСУ


Заставу депутата Дубневича в 56 млн грн передано на ЗСУ

Суд постановив перерахувати зазначені кошти на спеціальний рахунок НБУ для збору коштів на підтримку Збройних сил України.

Вищий антикорупційний суд  задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і стягнув у дохід держави заставу в 56 млн грн, яку внесли за підозрюваного в незаконному заволодінні 93 млн грн коштів ПАТ Укрзалізниці народного депутата. Про це повідомляє пресслужба САП.

У повідомленні не названо прізвища депутата, але Інтрефакс-Україна стверджеє, що йдетьсґ про Ярослава Дубневича.

“21 листопада 2023 року колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП про звернення в дохід держави застави у розмірі 56 млн грн, яка була внесена за народного депутата, обвинуваченого у незаконному заволодінні 93 млн грн коштів ПАТ “Укрзалізниці”, – пише преслудба САП.

За інформацією прокуратури, суд постановив перерахувати зазначені кошти на спеціальний рахунок НБУ для збору коштів на підтримку Збройних сил України.

Нагадаємо, тиждень тому Дубневичу оголосили про підозрув розкраданні газу. Він став шостим підозрюваним у рамках цієї справи. Нардеп не прибув для отримання підозри, а на дзвінки від детективів не відповідав, тому НАБУ оголосило його у розшук.

Ще у 2019 році власників двох західноукраїнських ТЕЦ звинувачували у розкраданні “соціального” газу від держави. Тоді прокурори САП направили до Вищого антикорупційного суду справу про розкрадання понад 300 млн кубометрів газу Нафтогазу на суму понад 1,4 млрд гривень.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button