Україна

Українцю дали три роки колонії в Білорусі за участь у протестах

У Білорусі суд засудив громадянина України до трьох років виправної колонії загального режиму за участь в акціях протесту в Мінську після президентських виборів 2020 року, повідомляє 1NEWS з посиланням на ЄП.

Про це повідомила служба інформації прокуратури Мінська.

Прокуратура заявила, що громадянин України Ф. в серпні-вересні 2020 року “в ході несанкціонованих масових заходів в центральній частині Мінська разом з іншими особами порушував громадський спокій і блокував рух транспорту, перешкоджав нормальній роботі підприємств і організацій”.

Крім того, його звинувачують у створенні і веденні Telegram-чату, в якому планувалося і обговорювалося нанесення протестної символіки і написів на різні елементи міського середовища.

“Виступаючи в ролі організатора, Ф. підшукав і виготовив знаряддя і засоби злочину, в тому числі аерозольну фарбу в балончиках, кисті, рукавички, розчинник, трафарети. Розподілив ролі виконавців, а також особисто взяв участь в нанесенні на фасади не менше 27 будівель написів і зображень протестного характеру.  В результаті таких дій завдано збитків на суму понад 2,5 тис. рублів”, – заявили в прокуратурі.

Відтак суд засудив українця до позбавлення волі терміном на 3 роки з відбуванням у виправній колонії в умовах загального режиму і конфіскації мобільного телефону.

Вирок суду не набрав законної сили, він ще може бути оскаржений і опротестований в апеляційному порядку.

 

 

 

 

Back to top button