Цікаве

Знайди 10 відмінностей: експеримент між iPhone 12 та iPhone 11

Apple недавно похвалилася новою лінійкою своїх смартфонів. Зробити попереднє замовлення iPhone 12 і 12 Pro за ціною від 32 і 40 тисяч гривень відповідно, українці зможуть вже з 23 жовтня (продажі почнуться з 30 жовтня). Але чи варто під час кризи витрачати такі гроші? 1News розповідає коментарі експертів і технічних оглядачів та пояснує, чим саме iPhone 12 відрізняється від iPhone 11.

1. Фото в iPhone 12 якісніші та світлі

“Камери на нових iPhone краще працюють зі світлом. Це помітно відразу ж – навіть якщо ви до цього рік користувалися iPhone 11 Pro Max, – пише оглядач “Медузи”. – Знімки виходять світлішими, шумів на них менше. Є, правда, і зворотний ефект. Apple говорила, що фото, зроблені на нові пристрої, будуть набагато ближчими до того, що ми бачимо в реальності”.

Фото: TechCrunch
Фото: TechCrunch
Фото: TechCrunch

Крім цього, iPhone 12 робить чудові знімки ввечері. Алгоритм А14 в iPhone 12 дозволяє використовувати нічний режим під час зйомки на надширококутну і фронтальну камери. В iPhone 12 Pro є ще один плюс – це лідар-сканер, який аналізує простір і допомагає камерам наводити фокус.

Фото: TechCrunch
iPhone 12 (ліворуч) проти iPhone 11 (праворуч) в нічному режимі
Фото: TechCrunch

Також Apple багато говорить і про обчислювальні фотографії – це коли знімки допрацьовують нейромережі. На нових смартфонах дуже добре виходять неонові вивіски, калюжі, відблиски і віддзеркалення.

2. Акумулятори майже однакові

Акумулятор iPhone 12 став меншим, але він не поступається iPhone 11 за часом автономності. Обидва смартфони здатні пропрацювати у режимі відтворення відео до 17 годин, в режимі стрімінгу відео до 11 годин і в режимі відтворення аудіо до 65 годин.

3. iPhone 12 розряджається швидше, ніж iPhone 11

“Смартфон iPhone 12 розрядився, зокрема, через тестування мереж 5G на смартфоні, що вимагає багато енергії, – стверджує редактор The Verge. – Але мушу визнати, що легше розрядити iPhone 12 за день інтенсивного використання, ніж iPhone 11 “.

4. Дисплей iPhone 12 яскравіше і краще передає кольори

Apple відмовилася від подальшого використання IPS-матриць в своїх флагманах, замінивши їх на OLED-панелі зі збільшеною яскравістю. Виробник гордо називає їх Super Retina XDR – раніше в не-Pro версіях був LCD-екран. OLED забезпечує більш природне перенесення кольорів, особливо це помітно за чорним кольором.

Фото: The Verge

5. iPhone 12 підтримує 5G

Apple оснастила всі версії iPhone 12 підтримкою 5G. Правда, в Україні мережі п’ятого покоління поки відсутні, тому новинки будуть працювати на LTE, як і iPhone 11.

6. iPhone 11 не можна занурювати глибоко в воду

iPhone 11 можна занурити на глибину до двох метрів на 30 хвилин, iPhone 12 – до шести метрів на 30 хвилин.

7. iPhone 12 може похвалитися зарядкою MagSafe

За словами експертів і оглядачів, бездротова MagSafe дійсно зручна за рахунок магнітів і швидко заряджає.

Фото: The Verge

Метью Панзаріно, головний редактор TechCrunch, зробив тест: підключив MagSafe до адаптера живлення потужністю 20 Вт і поставив на зарядку iPhone 12 Pro. Він заряджався в середньому на 11% кожні 20 хвилин.

Зазначимо, що зі стандартної комплектації iPhone також прибрали навушники і мережевий адаптер, пояснивши це турботою про навколишнє середовище.

8. До iPhone 12 є нові чохли

Панзаріно також перевірив чохли-гаманці, які кріпляться до задньої сторони iPhone 12. За його словами, магніти тримають чохол (в ньому помістяться максимум три карти) міцно, але він все одно може злетіти. Наприклад, оглядач не зміг засунути чохол разом з телефоном в кишеню джинсів.

До слова, чохли MagSafe для iPhone 12 і iPhone 12 Pro коштують приблизно 2200 грн.

9. Майже однакова ступінь захисту від пошкоджень

Задня панель iPhone 12, як і в торішніх моделях, зачищена подвійним іонним обміном – це повинно врятувати телефон від подряпин і тріщин. Передня панель пристрою покрита керамічними нанокристалами. Ризик пошкоджень при падінні знижується в чотири рази, якщо порівнювати з iPhone 11, стверджують Apple. Але поки не зрозуміло, наскільки це ефективно.

Фото: The Verge

“Одягнув вузькі джинси, куртку і відправився до парку випробовувати камери нових iPhone. Смартфони засунув у кишені. Повернувся через пару годин. Підсумок такий: у iPhone 12 з’явилися дрібні, але все ж помітні подряпини на задній панелі. А у iPhone 12 Pro – на передній”, – розповідає автор “Медузи”.

10. Природно, iPhone 12 коштує дорожче

iPhone 12:

  • 64 ГБ – 31,999 грн,
  • 128 ГБ – 33,999 грн,
  • 256 ГБ – 37,999 грн.

iPhone 11:

  • 64 ГБ, 128 ГБ – 19-27,000 грн;
  • 256 ГБ – 24-35,000 грн.

Отже, чи варто купувати новий iPhone 12? Якщо ви хочете робити гарні фото ввечері, турбуватися про навколишнє середовище і живете там, де є 5G, то так. Але якщо ви власник iPhone 11 – сто разів подумайте.

Раніше Apple Insider повідомляв, що попит на iPhone 12 виявився в 2-4 рази вищим, ніж на iPhone 11. У свіжому звіті відомий аналітик Мінг-Чі Куо заявив, що за 24 години Apple продала за попереднім замовленням від 1,7 до двох мільйонів штук iPhone 12, тоді як за аналогічний період роком раніше продажі iPhone 11 становили 500-800 тисяч.

Джерело: Сьогодні

Back to top button