Цікаве

Знайдено кладовище кораблів Карибського моря

Знайдено кладовище кораблів Карибського моря

Фото: Image Courtesy of Allen Exploration
Знайдено кладовище кораблів Карибського моря

Переважна більшість цих затонулих кораблів належить лише трьом країнам: Сполученим Штатам (52%), Великій Британії (24%) та Іспанії (13%).

На Багамських островах у Карибському морі протягом століть затоплювалися безліч кораблів. Тепер команда компанії Allen Exploration в межах проєкту Загублені кораблі Багамських островів створила карту корабельних аварій, розкиданих по всьому архіпелагу. Про це пише IFLScience.

“Морська історія Багамських островів надзвичайно багата, проте жодне попереднє дослідження не намагалося систематично оцінити масштаби корабельних аварій у цих водах. Підступна природа морського середовища, прикрашеного підступними рифами і небезпечними піщаними косами, а також вразливість до руйнівної сили карибських ураганів, як вважають, призвела до тривожної кількості загиблих кораблів, яка, ймовірно, сягає 5 000”, – сказано у звіті, підготовленому компанією.

Вченим вдалося віднайти повідомлення про 176 морських суден, що пішли на дно в період між 1526 і 1976 роками. І лише 19 з цих затонулих кораблів знайдені під поверхнею океану.

“Разючий контраст між історичними даними про 176 морських катастроф і 19 затонулими кораблями, виявленими AllenX, підкреслює невикористаний потенціал цього регіону. Вісімдесят дев’ять відсотків від загального списку залишаються невиявленими, чекаючи на відкриття, яке ще попереду”, – кажуть дослідники.

За їх словами, лише два кораблі затонули там після завершення Другої світової війни в 1945 році. Загалом, переважна більшість цих затонулих кораблів належить лише трьом країнам: Сполученим Штатам (52%), Великій Британії (24%) та Іспанії (13%).

Також відомо, що 114 були торговельними суднами.

Нагадаємо, вчені розкрили нові секрети затопленого в Китаї міста Лева. Його пустили під воду навмисно у 1959 році. Це сталося в межах амбітних урядових зусиль зі спорудження Сіньаньської греблі та супутньої гідроелектростанції.

Археологи знайшли некрополь під Неаполем

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button