Цікаве

Знайдено ефективний спосіб лікування депресії

Ця методика довела свою ефективність, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Депресія насправді є психічним розладом, що найбільш часто діагностуються у літніх людей. Від 8 до 16% літніх людей мають клінічно значущі депресивні симптоми, повідомляють експерти з Університету Кастилії-Ла-Манча в Іспанії, відповідальні за нове дослідження.

У рандомізованому клінічному дослідженні взяли участь 347 літніх людей з депресією від легкого до помірного ступеня тяжкості. Спочатку учасники були розділені на дві різні групи.

Одна з цих груп займалася фізичною активністю для зменшення симптомів депресії, інша група отримувала допомогу терапевта за допомогою антидепресантів.

Було виявлено, що після одного місяця як і раніше не було значних відмінностей між двома групами серед учасників. Однак після більш тривалого періоду часу можна було побачити явні відмінності в ефективності типу лікування.

Через три-шість місяців стало ясно, що кількість учасників, що досягли поліпшення своїх депресивних симптомів, було значно вище в групі, що приймала антидепресанти, ніж в групі з фізичною активністю, повідомляють дослідники.

Число учасників, передчасно вибулих з дослідження, було вище в групі фізичної активності в порівнянні з групою антидепресантів, йдеться в прес-релізі Американської академії сімейних лікарів. Однак учасники групи антидепресантів частіше повідомляли про небажані побічні ефекти.

 

 

 

 

 

 

Back to top button