Цікаве

Життя в Японії: особливості, які дратують туристів та місцевих

Сонячна Японія спантеличує своєю неординарністю європейських туристів. Специфічна їжа, дивний одяг і традиції кардинально відрізняються від українських.

1News розповідає 10 побутових особливостей життя в Японії. Деякі звички дратують навіть місцевих жителів.

У Японії заборонено голосно ходити та говорити в багатоквартирному будинку

Не можна сваритися з сусідами в Японії

Сусіди повідомляють у поліцію, якщо в квартирі голосно ходять або розмовляють. В Японії будують маленькі домівки без шумоізоляції, тому в будинку потрібно дотримуватися тиші. Люди можуть поскаржитися, навіть якщо просто зачиняти шафу або діставати посуд.

Голосова реклама на вулицях у Японії заважає спати

В Японії багато звукової реклами на вулицях

 

Реклама з гучномовця на автомобілях працює цілодобово. Вони їздять спальними районами і рекламують все що завгодно. Японцям не подобається така гучна реклама, однак поліція ігнорує звернення громадян.

У багатьох японських квартирах немає опалення

В деяких квартирах Японії немає опалення

 

У Японії немає центрального опалення, тому що будинки часто руйнуються під час землетрусів. Лише заможні мешканці встановлюють опалювальні котли. Японці використовують обігрівачі, теплі ковдри та постільну білизну з підігрівом.

Закохані зустрічаються лише кілька разів на місяць

Пари в Японії ходять на побачення 2-3 рази на місяць

 

У Японії вважається нормою, якщо закохані зустрічаються 1-2 рази на місяць. В країні не прийнято залицятися до дівчат, дарувати квіти та платити в ресторані. Також пари не демонструють свої почуття на публіці і не говорять одне одному компліменти.

Багато молодих людей є відлюдниками і живуть на самоті

В Японії багато людей, які ізолюються від суспільства

 

Хікікоморі – люди, які ізолювалися від суспільства за власним бажанням. Вони живуть з рідними в окремій кімнаті, їм доставляють їжу та усі необхідні речі. Деякі взагалі роками не бачать людей.

У японських магазинах дуже нав’язливі продавці

В магазинах Японії дуже нав'язливі консультанти.

 

Туристи скаржаться, що в японських магазинах одягу працюють набридливі консультанти. Продавці ходять за потенційним покупцем і намагаються продати річ. Якщо людина купила щось, працівник кілька разів дякуватиме і проведе клієнта аж до виходу.

Сувеніри потрібно купувати в кожному місті

З кожного міста треба привезти сувенір

 

Японці здивуються, якщо турист відмовиться купувати сувеніри. У Японії є традиція, що з кожної подорожі потрібно привезти що-небудь. Оміяге – маленька м’яка іграшка, зроблена власноруч. Її найчастіше везуть як подарунок родичам.

У книгарнях продають дивакувату дитячу літературу

Дитячі видання на туалетну тематику є в кожному магазині в Японії

 

Японці не вважають туалетну тему сороміцькою навіть за столом. Діти мають знати, як правильно ходити в туалет, тому автори обожнюють висвітлювати це в книгах з ілюстраціями.

Японські модниці створюють штучні стандарти краси

Дівчата в Японії створюють штучні стандарти краси

 

Більшість японців люблять натуральну красу, рідко роблять яскравий макіяж та вдягають відверте вбрання. Однак є жінки, які перетворюють свою зовнішність на лялькову і їхню субкультуру називають гяру. Перекроєні обличчя і ненатуральна зовнішність дратує звичайних жінок.

Японці товаришують з іноземцями

Японці заводять друзів в корисливих цілях

 

У Японії модно мати друга-іноземця, тому що цікаво дізнатися історії з життя різних країн, а також підвищити свій рівень англійської мови.

Джерело: Обозреватель

Back to top button