Цікаве

Земля віддаляється від Сонця – вчені

Земля віддаляється від Сонця - вчені

Фото: pixabay.com
Земля почала віддаляться від Сонця

Поступове віддалення нашої планети від Сонця вплине на те, що кількість сонячного світла поступово знижуватиметься.

Через овальну орбіту нашої планети відстань Землі від Сонця може варіюватися від 147,1 млн до 152,1 млн кілометрів. Про це повідомляє Live Science.

Астроном Браян ДіДжорджіо з Каліфорнійського університету в Санта-Круз вважає, що відстань між Землею і Сонцем повільно збільшується з часом. Це збільшення відстані має дві основні причини. Одна з них у тому, що Сонце втрачає масу. Інша пов’язана з тими ж силами, що викликають припливи та відливи на Землі.

“Нашому Сонцю згідно з прогнозами, залишилося жити ще приблизно 5 млрд років, але настане час, коли наша зірка почне повільно вмирати, і перед цим Сонце втратить приблизно 0,1% своєї маси. Хоча це, здається, і небагато, але цей показник порівняємо з масою Юпітера, який у 318 разів важчий за Землю”, – сказав учений.

Також, за словами ДіДжорджіо, Сонце втрачає масу, його тяжіння до Землі слабшає, внаслідок чого наша планета віддаляється від зірки приблизно на шість сантиметрів на рік.

“Але поки що хвилюватися через це не варто, це ще занадто незначне віддалення”, – запевнив він.

Раніше повідомлялося, що Земля почала швидше обертатися навколо своєї осі настільки, що було зафіксовано найкоротший день.

Вчені з’ясували, звідки взялася на Землі вода


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button