Цікаве

Зефір «банан-шоколад»

Продукти для блюда

  • пюре яблучне – 80 гр.
  • пюре бананове — 80 гр.
  • цукор — 110 гр.
  • білок – 30 гр.
  • шоколад – 120 гр. (молочний)
  • лимонний сік – 10 гр.
  • для сиропу:
  • цукор — 180 гр.
  • вода — 100 гр.
  • агар-агар — 8 гр. (900)
  • для обвалки готового зефіру:
  • цукрова пудра – 70 гр.
  • крохмаль кукурудзяний – 70 гр.

Як готувати?

З яблук та банана зробити пюре.

Поєднати два види пюре в сотейнику з подвійним дном, прогріти кілька хвилин на слабкому вогні, постійно помішуючи. Відставити та охолодити до кімнатної температури.

Шоколад розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані.

Пюре перекласти в діжу міксера, додати білок та цукор.

Збивати спочатку на мінімальній швидкості, поступово збільшуючи до максимальної.

Паралельно варимо сироп.

Для цього з’єднати цукор, воду та агар-агар.

Уварюємо сироп до температури 110 градусів і на ходу вливаємо у білкову масу.

Після цього збиваємо ще близько 3 хвилин.

Перекладіть масу в кондитерський мішок із насадкою, чергуючи зефірну масу та шоколад у мішку.

Швидко відсаджуємо зефір на підготовлений аркуш пергаментного паперу та залишаємо стабілізуватися близько 10-12 годин.

Цукрову пудру поєднати з крохмалем і обваляти готовий зефір.

Відеоурок

Back to top button