Цікаве

Зброя та безпека: новий кулемет, засіб від нальотів безпілотників та унікальний розвідник

В Україні розробили та представили нову техніку для захисту військових. Про це розповідає 1News з посиланням на Обозреватель.

Українські виробники зброї представили новий кулемет КТ-7,62, який перевершує за своїми характеристиками відомий кулемет Калашникова. Зразок цього озброєння був представлений на міжнародній спеціалізованій виставці “Зброя та безпека” у Києві.

Як пояснив представник компанії-виробника, основна відмінність кулемета від кулемета Калашникова полягає в додатковій спеціальній обробці ствола, що істотно збільшує його термін експлуатації, а також дещо зменшує вагу зброї.

“Додаткова обробка ствола надає йому живучості та зносостійкості. Ми використовуємо карбонітрацію – обробку ствола спеціальними солями при температурі 580-680 градусів”, – сказав експерт.

За його словами, за рахунок такої обробки кулемет стає менш вибагливим до зовнішніх впливів, і його можна використовувати в польових умовах.

Також на виставці був представлений безпілотний літальний апарат, який практично не фіксується радарами.

“Безпілотник PD-1спочатку був розроблений для використання в зоні АТО. Ми почали з того, що три роки тому закупили китайський фюзеляж і на ньому будували свою платформу. Черезтри роки ми вже збираємо фюзеляж самі в Києві. Вінскладається з композитних матеріалів – для низького шуму і низької помітності радарами”, – пояснив представник компанії Ukrspecsystems.

За його словами, безпілотник призначений для місій в зоні бойових дій і розвідки.

Експерт також перерахував основні технічні характеристики апарату: “Літає15 годин, затверждена висота польоту на даний момент – 3 кілометри, дальність застосування – до 85 кілометрів, живий відеопотік – до 50 кілометрів, швидкість пересування – 120 км/год, загальна протяжність місії може перевищувати тисячу кілометрів”.

Ще на виставці “Зброя та безпека” представлено перший мобільний протидронний комплекс, здатний ефективно нейтралізувати групові нальоти комерційних безпілотних літальних апаратів.

За словами заступника голови правління холдингової компанії “Укрспецтехніка” Михайла Прохоренка, “перша українська протидронна рушниця призначена для боротьби з комерційними дронами”.

Як пояснив експерт, спеціальна рушницяздатна нейтралізувати дію дронів на відстані до 2 кілометрів, “система обладнана автономним живленням, що забезпечує 8 годин безперервної роботи”.

Принцип роботи рушниці такий: “Вона ставить комплексперешкод, які нейтралізують роботу безпілотника, і дрон не може виконувати свої завдання, оскільки відбувається втрата навігаційних каналів, блокування роботи внутрішніх систем. Томувін не виконує свою задачу – він або повертається назад, або його зносить вітром, допоки він не впаде”.

Спектр застосування такого озброєння досить широкий – “на полі бою, для охорони особливо важливих об’ектів, а також в комерційних цілях для охорони особистого майна. Система може використовуватися і для супроводу ВІП-персон, тому що вона здатна працювати в русі”.

Мобільний блок складається з базового блоку і самої рушниці, а також будь-якого пересувного засобу. “Базовий блок дозволяє створити над об’єктом охоронний купол діаметром до 5 кілометрів, він може застосовуватися дляборотьби з груповими налітамибезпілотників”, – повідомив Прохоренко.

Виставка “Зброя та безпека” проходить в Міжнародному виставковому центрі в Києві по Броварському проспекту, 15, і відкрита для відвідувачів 11-12 жовтня з 10 до 18 годин, 13 жовтня – з 10 до 16 годин. Вартістьвхідного квитка – 40 гривень.

 

Back to top button