Цікаве

Зберегти молодість можна за допомогою морозива

Але старінню запобігає лише функціональне морозиво, пише 1NEWS з посиланням на greenpost.ua.

Про те, як зробити функціональне морозиво, розповів білоруський лікар Андрій Біловешкін, к. м. н., автор і ведучий навчальних семінарів із ресурсів здоров’я.

Рецепт простий: розплавивши звичайне морозиво, слід додати 24 мг астаксантину (витиснувши з капсул) і знову заморозити.

Лікар нагадує, що регулярне споживання астаксантину уповільнює старіння шкіри, так само як і інших каротиноїдів. Він розповідає про дослідження, у рамках якого молодих піддослідних годували 4 тижні звичайним морозивом, морозивом із лікопеном і порівнювали з контрольною групою, вивчаючи їхні показники шкіри і крові.

Виявилося, що місяць щоденного морозива вплинув на шкіру (збільшення десквамації корнеоцитів), збільшивши ризик акне. А ось лікопен накопичився в шкірі й запобіг негативній її зміні від морозива, знизив кількість патогенної шкірної мікрофлори, а крім цього знизив показники окисного стресу, в тому числі рівень окислених ЛПНЩ (ліпопротеїни низької щільності — один із класів ліпопротеїнів плазми крові, мають високі проатерогенні властивості, є однією з основних транспортних форм холестерину у крові GreenPost).

«Глікостаріння та фотостаріння шкіри можна сповільнити, зокрема харчовими підходами.

Це не означає, що потрібно їсти морозиво з каротиноїдами, а краще збільшити кількість зелені, овочів і фруктів, багатою ними. Це спрацює куди краще», вважає Андрій Біловешкін.

 

 

 

 

Back to top button