Цікаве

Затопило 70 років тому. У Британії знайшли село-привид

Затопило 70 років тому. У Британії знайшли село-привид

Фото: The Sun
Затоплене село

Внаслідок аномальної спеки село з’явилося з глибин водосховища, під яким його було затоплено майже сім десятиліть тому.

У Великій Британії затоплене село, яке 70 років провело під водою, знову “випливло” на поверхню. Це стало результатом аномальної спеки. Про це повідомляє The Sun.

Село Байтінгс було затоплене під час будівництва Байтінгського водосховища у 1950-х роках. Але тепер частину села, включаючи стародавній міст, що призначався для транспортування кінських візків, видно.

Через підвищення температури повітря рівень води у водосховищі, побудованому в 1956 році, значно знизився. Метеорологічні служби попереджають, що температура може досягти 35 градусів за Цельсієм, тому для найуразливіших громадян випущено термінове попередження.

Водосховище, відоме також як гребля Байтінгс, з’єднувало графства Йоркшир і Ланкашир. І хоча сучасна споруда була побудована на місці мосту для в’ючних коней, нині через падіння рівня води видно обидва.

Щодо історії, то у 1989 році під час посухи на дні водосховища було знайдено тіло чоловіка з вогнепальним пораненням у голову. Його впізнали як 23-річного Лоуренса Вінстенлі, якого востаннє бачили під час виходу з пабу в Олдхемі за рік до цього.

Тіло помітили лише тому, що рівень води знизився на 12 метрів нижче за норму. Вбивство так і не розкрили.

 The Sun

Раніше повідомлялося, що на розкопках стародавнього міста Даскілеон у Туреччині виявлено водопровід віком близько 2,5 тисячі років.

В Іспанії знайшли лицьові кістки першого жителя Європи


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button