Запечені печериці з рисом і кіноа
Продукти для блюда
- печериці великі – 4 шт.
- сіль
- мелений чорний перець
- рис басматі з кіноа — 70 г.
- цибуля ріпчаста — 1/2 шт.
- оливкова олія — 1 ст.л.
- для соусу:
- цибуля ріпчаста — 1/2 шт.
- морква – 1 шт.
- томатна паста з базиліком – 4 ст.л.
- олія — 2 -3 ст.л.
- вода — 350 мл.
- борошно пшеничне – 2 ч.л.
Як готувати?
Рис басмати з кіно відварити в підсоленій воді до готовності.
Для соусу цибулю очистити, дрібно нарізати.
Моркву очистити, натерти на тертці.
На олії обсмажити цибулю до прозорості (2 хвилини), додати моркву, готувати ще 2-3 хвилини.
Додати томатну пасту з базиліком, готувати кілька хвилин|мінути|.
Потім влити гарячу воду, готувати соус на повільному вогні протягом 5-7 хвилин.
Влити борошняну суміш (борошно змішати з 4 ст.л. холодної води), перемішати акуратно, щоб не було грудочок.
Посолити, поперчити до смаку.
Печериці вимити, обсушити.
Видалити ніжки, нарізати ніжки кубиками.
Цибулю дрібно нарізати, обсмажити цибулю з печерицями на олії, посолити, поперчити свіжомеленим чорним перцем.
Обсмажені гриби з’єднати з відвареним рисом з кіноа, додати кілька ложок соусу, щоб фарш не був сухим.
Печериці викласти капелюшками вниз у форму для запікання, попередньо змастивши печерицю оливковою олією, начинити отриманим фаршем.
Соус залити у форму для запікання.
Запікати у розігрітій до 180 градусів у духовці протягом 40 хвилин.
Подавати із зеленню та овочами. Дуже смачно!!!
Смачного!