Цікаве

Запечені печериці з рисом і кіноа

Продукти для блюда

  • печериці великі – 4 шт.
  • сіль
  • мелений чорний перець
  • рис басматі з кіноа — 70 г.
  • цибуля ріпчаста — 1/2 шт.
  • оливкова олія — ​​1 ст.л.
  • для соусу:
  • цибуля ріпчаста — 1/2 шт.
  • морква – 1 шт.
  • томатна паста з базиліком – 4 ст.л.
  • олія — ​​2 -3 ст.л.
  • вода — 350 мл.
  • борошно пшеничне – 2 ч.л.

Як готувати?

Рис басмати з кіно відварити в підсоленій воді до готовності.

Для соусу цибулю очистити, дрібно нарізати.

Моркву очистити, натерти на тертці.

На олії обсмажити цибулю до прозорості (2 хвилини), додати моркву, готувати ще 2-3 хвилини.

Додати томатну пасту з базиліком, готувати кілька хвилин|мінути|.

Потім влити гарячу воду, готувати соус на повільному вогні протягом 5-7 хвилин.

Влити борошняну суміш (борошно змішати з 4 ст.л. холодної води), перемішати акуратно, щоб не було грудочок.

Посолити, поперчити до смаку.

Печериці вимити, обсушити.

Видалити ніжки, нарізати ніжки кубиками.

Цибулю дрібно нарізати, обсмажити цибулю з печерицями на олії, посолити, поперчити свіжомеленим чорним перцем.

Обсмажені гриби з’єднати з відвареним рисом з кіноа, додати кілька ложок соусу, щоб фарш не був сухим.

Печериці викласти капелюшками вниз у форму для запікання, попередньо змастивши печерицю оливковою олією, начинити отриманим фаршем.

Соус залити у форму для запікання.

Запікати у розігрітій до 180 градусів у духовці протягом 40 хвилин.

Подавати із зеленню та овочами. Дуже смачно!!!

Смачного!

Back to top button