Цікаве

Запечена качка фарширована квашеною капустою та яблуками

Запечена качка фарширована квашеною капустою та яблуками

Содержание

Продукти для блюда

  • качка – 2,5 кг.
  • квашеная капуста – 300 гр.
  • цибуля – 1 шт.
  • яблуко – 1 шт.
  • апельсин – 1 шт.
  • для маринаду:
  • апельсин – 1 шт.
  • часник — 6 зубчиків
  • корінь імбиру – 3 сантиметри
  • лист лавровий — 6 шт.
  • сіль — 3 ч.л.
  • сахар — 1 ст.л.
  • Коріандр — 2 ч.л.
  • перець чорний горошком – 1 ч.л.
  • кориця – 1 ч.л.
  • гвоздика – 7 шт.
  • соєвий соус – 150 мл.
  • для обмазки:
  • мед — 3 ст.
  • соєвий соус – 2 ст.

Як готувати?

Качку обскубти або обпалити, помити та обсушити паперовими рушниками (зовні та всередині).

Зрізати жир у шиї та в області гузки.

Так само обов’язково видаліть сальну залозу — це такий горбок посеред гузки, джерело різкого, неприємного запаху.

Готуємо маринад для качки.

У сотейник всипаємо сіль, цукор, коріандр, чорний перець горошком, корицю, гвоздику, імбир (нарізаний кружальцями), часник (розрізаний навпіл) та лаврове листя.

Заливаємо літром окропу і розмішуємо до розчинення цукру та солі.

Додаємо соєвий соус.

Апельсин розрізаємо на четвертинки, сік видавлюємо в маринад, туди ж відправляємо те, що залишилося від апельсина.

Качку перекладаємо (грудкою вниз) у глибоку ємність, заливаємо маринадом і додаємо холодну воду, щоб вся качка була покрита маринадом.

Накриваємо ємність кришкою та залишаємо при кімнатній температурі маринуватися 24 години.

Через добу качку промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовим рушником, перекладаємо її в глибоке деко.

Усередину качки закладаємо апельсини із маринаду.

Зверху на качку викладаємо 7 кружечків апельсина і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів (нагрів верх-низ плюс конвекція).

Запікаємо 30 хвилин.

Потім зменшуємо температуру до 120 градусів та запікаємо ще 60 хвилин.

Поки качка запікається, готуємо начинку.

У глибоку сковороду вливаємо 3-4 ст. ложки жиру, який виділився під час запікання качки і злегка обсмажуємо цибулю, нарізану чверть кільцями.

Додаємо квашену капусту та яблуко, очищене від шкірки та нарізане великим кубиком.

Обсмажуємо до напівготовності.

Тим часом настав час витягати качку з духовки.

Забираємо з качки та з качки апельсини.

Качку перекладаємо на ґрати.

Закладаємо всередину підготовлену капусту із яблуками.

У плашці змішуємо мед і соєвий соус, обмазуємо цим сиропом качку і відправляємо качку допікатися до духовки.

Запікаємо 45 хвилин|мінути| при температурі 120 градусів.

Кожні 15 хвилин відкриваємо духовку та обмазуємо качку сиропом.

Потім витягаємо качку з духовки.

Перекладаємо на блюдо.

Даємо відпочити 10 хвилин.

Подаємо. Більш докладно та наочно у відеорецепті.

Відеоурок

Back to top button