Занадто солоні: чотири сири, які можуть призвести до підвищеного тиску
Говорячи про чотири види сиру, які слід їсти тільки в помірній кількості, медики порівнюють їх вміст солі з морською водою.
Харчові звички людей тісно пов’язані з їх схильністю до підвищеного тиску, гіпертонії і тому вимагають контролю. За даними британського фонду Серця (BHF), чотири види сиру повинні вживати строго помірно через високий вміст в них солі.
“Стежити за споживанням солі дуже важливо, оскільки вона підвищує кров’яний тиск. Деякі продукти містять велику кількість солі, тому з ними потрібно бути обережніше”.
Фахівці Фонду міркують, що сир не потрібно повністю виключати з раціону, але якщо у людини є високий рівень холестерину або підвищений кров’яний тиск, є цей продукт, що відрізняється високим вмістом солі і жиру, потрібно акуратно, тільки дуже невеликими порціями. BHF констатує, що “деякі види рокфора, халлумі, фети і сирних кісок «солоніше морської води”.
Медики нагадують, що раціон з високим вмістом солі порушує природний баланс натрію в організмі, що змушує тіло утримувати воду – це збільшує тиск крові на стінки судин. Дорослі люди повинні з’їдати не більше 6 грамів солі в день (одна чайна ложка), люди з підвищеним тиском – вдвічі менше.