Заливний пиріг з цибулею та грибами
Содержание
Продукти для блюда
- для тесту:
- мука – 150 гр.
- вершки — 260 г.
- курячі яйця – 3 шт.
- розпушувач тесту — 1 ч. л.
- цукор — ½ ч.л.
- сіль — ¼ ч.л.
- для начинки:
- цибуля – 500 гр.
- гриби – 300 грн.
- сир твердий – 50 грн.
- сіль і перець
- олія рослинна -2 — 3 ст.л.
- кунжут – 1 год. (за бажанням)
Як готувати?
Гриби розрізати на половинки та нарізати невеликими часточками.
Цибулю очистити від шкірки і нарізати півкільцями.
У сковорідку налити олію.
Підігріти та обсмажити цибулю до напівготовності приблизно 7-10 хвилин.
Додати гриби, додати сіллю та перцем за смаком і готувати до випарювання вологи та готовності овочів.
Перекласти на блюдо та дати повністю охолонути.
У цибулю з грибами додати|добавляти| натертий сир на великій тертці, перемішати.
тісто:
У мисці перемішати віночком курячі яйця із цукром та сіллю.
Додати сметану, знову перемішати.
У рідкі інгредієнти всипати борошно, що просіює, і розпушувач тіста.
Замісити тісто лопаткою суміші сметани.
Форму застелить пергаментом.
У форму влити половину тіста, розрівняти.
На тісто помірно перекласти начинку.
Начинку покрити другою половиною тесту, розрівняти поверхню.
Посипати кунжутом.
Випікати у розігрітій духовці до 180 градусів 45-50 хвилин.
Час випічки регулюйте за духовкою.
Готовий пиріг дістати з|із| форми і дати охолонути на решітці.
Нарізати на порційні шматочки і можна подавати до столу.
Всім смачного!
Відеоурок