Цікаве

Заливний пиріг з цибулею та грибами

Заливний пиріг з цибулею та грибами

Содержание

Продукти для блюда

  • для тесту:
  • мука – 150 гр.
  • вершки — 260 г.
  • курячі яйця – 3 шт.
  • розпушувач тесту — 1 ч. л.
  • цукор — ½ ч.л.
  • сіль — ¼ ч.л.
  • для начинки:
  • цибуля – 500 гр.
  • гриби – 300 грн.
  • сир твердий – 50 грн.
  • сіль і перець
  • олія рослинна -2 — 3 ст.л.
  • кунжут – 1 год. (за бажанням)

Як готувати?

Гриби розрізати на половинки та нарізати невеликими часточками.

Цибулю очистити від шкірки і нарізати півкільцями.

У сковорідку налити олію.

Підігріти та обсмажити цибулю до напівготовності приблизно 7-10 хвилин.

Додати гриби, додати сіллю та перцем за смаком і готувати до випарювання вологи та готовності овочів.

Перекласти на блюдо та дати повністю охолонути.

У цибулю з грибами додати|добавляти| натертий сир на великій тертці, перемішати.

тісто:

У мисці перемішати віночком курячі яйця із цукром та сіллю.

Додати сметану, знову перемішати.

У рідкі інгредієнти всипати борошно, що просіює, і розпушувач тіста.

Замісити тісто лопаткою суміші сметани.

Форму застелить пергаментом.

У форму влити половину тіста, розрівняти.

На тісто помірно перекласти начинку.

Начинку покрити другою половиною тесту, розрівняти поверхню.

Посипати кунжутом.

Випікати у розігрітій духовці до 180 градусів 45-50 хвилин.

Час випічки регулюйте за духовкою.

Готовий пиріг дістати з|із| форми і дати охолонути на решітці.

Нарізати на порційні шматочки і можна подавати до столу.

Всім смачного!

Відеоурок

Back to top button