Заготівлі для борщу на зиму: рецепти, що спростять приготування популярної страви
Однією з найкращих заготівель на зиму разом із різними видами консервації з баклажанами або помідорами, є заправка для борщу. До складу цих заготівель входять традиційні буряк, морква, помідори. Розповідаємо, як краще приготувати такі заготівлі.
Якщо у вашій коморі стоятимуть баночки з такою заправкою, то взимку вам залишиться зварити бульйон з картоплею. А якщо така заправка буде в морозилці, то її потрібно буде обсмажити і додавати до решти інгредієнтів борщу.
Для заготівлі потрібно брати максимально щільні продукти, адже для замороженої заправки їх потрібно баланширувати.
Нижче представлені два рецепти. Їх можна покращувати за допомогою спецій і додаткових елементів за смаком.
Заправка для борщу заморожена
Інгредієнти:
- Буряк – 1 кг
- Морква – 800 г
- Помідори – 1 кг
Спосіб приготування:
Буряк і моркву очистити і натерти на тертці або порізати соломкою.
Помідори баланширувати, очистити від шкірки і нарізати кубиками. З’єднати всі інгредієнти, перемішати.
Розкласти заправку по пакетах тонким шаром, спустити повітря і прибрати в морозилку.
Заправка для борщу консервована
Інгредієнти:
- Буряк – 2 кг
- Помідори – 2 кг
- Капуста – 1 кг
- Цибуля -1 кг
- Морква -1 кг
- Олія – 0,5 літра
- Голівка часнику
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 3 ст. л.
- Листя лаврове – 2 шт.
- Перець чорний горошком – 10 шт.
- Оцет 9% оцет – 4 ст. л. і по 1 ч. л. в кожну банку
Спосіб приготування:
Усі овочі ретельно промити, очистити і нарізати соломкою або натерти на крупній тертці.
Вилити олію в каструлю, викласти овочі, додати всі спеції, крім оцту.
Довести до кипіння і варити на середньому вогні 25-30 хвилин, помішуючи. Додати 4 столові ложки 9% столового оцту.
Підготувати банки об’ємом 0,5 або 0,7 літра. Їх потрібно добре вимити і простерилізувати.
Викласти в банки заправку, в кожну додати 1 чайну ложку 9% столового оцту.
Закатати, перевернути догори дном, залишити в теплі на ніч.
Нагадаємо, раніше 1News повідомляло, що рецепт приготування борщу включать до культурної спадщини України.
За матеріалами “Сьогодні“.