Цікаве

Заготівлі для борщу на зиму: рецепти, що спростять приготування популярної страви

Однією з найкращих заготівель на зиму разом із різними видами консервації з баклажанами або помідорами, є заправка для борщу. До складу цих заготівель входять традиційні буряк, морква, помідори. Розповідаємо, як краще приготувати такі заготівлі.

Якщо у вашій коморі стоятимуть баночки з такою заправкою, то взимку вам залишиться зварити бульйон з картоплею. А якщо така заправка буде в морозилці, то її потрібно буде обсмажити і додавати до решти інгредієнтів борщу.

Для заготівлі потрібно брати максимально щільні продукти, адже для замороженої заправки їх потрібно баланширувати.

Нижче представлені два рецепти. Їх можна покращувати за допомогою спецій і додаткових елементів за смаком.

Заправка для борщу заморожена

Інгредієнти:

  • Буряк – 1 кг
  • Морква – 800 г
  • Помідори – 1 кг

Спосіб приготування:

Буряк і моркву очистити і натерти на тертці або порізати соломкою.

Помідори баланширувати, очистити від шкірки і нарізати кубиками. З’єднати всі інгредієнти, перемішати.

Розкласти заправку по пакетах тонким шаром, спустити повітря і прибрати в морозилку.

Заправка для борщу консервована

Інгредієнти:

  • Буряк – 2 кг
  • Помідори – 2 кг
  • Капуста – 1 кг
  • Цибуля -1 кг
  • Морква -1 кг
  • Олія – 0,5 літра
  • Голівка часнику
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Листя лаврове – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.
  • Оцет 9% оцет – 4 ст. л. і по 1 ч. л. в кожну банку

Спосіб приготування:

Усі овочі ретельно промити, очистити і нарізати соломкою або натерти на крупній тертці.

Вилити олію в каструлю, викласти овочі, додати всі спеції, крім оцту.

Довести до кипіння і варити на середньому вогні 25-30 хвилин, помішуючи. Додати 4 столові ложки 9% столового оцту.

Підготувати банки об’ємом 0,5 або 0,7 літра. Їх потрібно добре вимити і простерилізувати.

Викласти в банки заправку, в кожну додати 1 чайну ложку 9% столового оцту.

Закатати, перевернути догори дном, залишити в теплі на ніч.

Нагадаємо, раніше 1News повідомляло, що рецепт приготування борщу включать до культурної спадщини України.

За матеріалами “Сьогодні“.

Back to top button