Цікаве

За мільярд доларів Facebook купить технологію управління комп’ютером через сигнали мозку

Facebook домовилася про покупку стартапу CTRL-Labs, який розробляє пристрій і програмне забезпечення  для управління комп’ютерами за допомогою сигналів, що надходять з мозку, інформує 1NEWS.

За словами людей, близьких до переговорів, сума угоди може складати від $500 млн до $1 млрд.

Для завершення угоди залишилось дочекатись отримання дозволів від регуляторів. Працівники CTRL-Labs, після завершення покупки. приєднаються до команди Facebook Reality Labs, яка працює над продуктами AR (доповненої реальності) і VR (віртуальної реальності).

Стартап, в якому працюють десятки працівників і який залучив десятки мільйонів венчурного капіталу, використовує браслет для вимірювання активності нейронів в руці суб’єкта, щоб визначити рух, про який думає людина, навіть якщо фізично вона його не робить. Ця активність нейронів потім переводиться в рух на цифровому екрані.

Видання зазначає, що такі технології, над якими працює CTRL-Labs, можуть стати важливою частиною таких продуктів як окуляри доповненої реальності, де користувач захоче керувати комп’ютером без необхідності використання кнопок або клавіатури.

Facebook все глибше впроваджує технології доповненої реальності, зокрема займається розробкою AR-окулярів для яких не потрібні рухи руками. В 2017 році компанія повідомила про «мозково-комп’ютерний інтерфейс», який колись міг би дозволити людям перетворювати думки в реальний текст на екрані,відслідковуючи сигнали в мозку. Технологія CTRL-Labs намагається вирішити аналогічну проблему.

«Браслет декодує ці нейронні сигнали і перетворює їх у цифровий сигнал, який ваш пристрій може зрозуміти, – пояснив Ендрю Босворт, глава підрозділу AR в Facebook.

«CTRL-Labs і Facebook не є конкурентами. Facebook наразі не має і не виробляє цю технологію, – прокоментувала майбутню покупку прес-секретар компанії. – Технологія CTRL-Labs – це інноваційний вклад, який Facebook сподівається використовувати для значного покращення AR / VR у Facebook через кілька років».

Як повідомляє видання, нью-йоркська CTRL-Labs залучила $67 млн і має великий список інвесторів, серед яких Spark Capital, Google GV, Alexa Fund Inc. Amazon та інші.

 

 

Back to top button