Цікаве

З’ясувалося, що фісташки допомагають боротися з зайвою вагою

Щоденне вживання фісташок допомагає людям з ожирінням скидати зайві кілограми. До такого висновку прийшла група дослідників після експерименту над добровольцями, інформує 1NEWS з посиланням на Жіночий світ.

Прийнято вважати, що горіхи – це табу для людей з надмірною вагою, так як вони відносяться до висококалорійних продуктів. Однак фісташки виграють тут за рахунок великої кількості корисних поживних елементів, що містяться в них.

У цих горіхах багато білка, мікронутрієнтів і корисних волокон. Вони багаті на вітамін К, калієм. Також в них містяться фітостероли, гамма-токофенарол і бета-каротин.

Дослідники вирішили перевірити, чи допоможуть фісташки боротися із зайвою вагою. Для експерименту вони залучили людей з ожирінням, які протягом чотирьох місяців щодня з’їдали по 42 грами фісташок. Всі випробовувані не тільки швидко скидали вагу, але й істотно втрачали в обсягах. Також у них знизився артеріальний тиск. При цьому всі добровольці розповіли, що у них пропала тяга до солодкого.

Вчені не вважають, що потрібно взагалі відмовлятися від горіхів, адже в них міститься багато клітковини, яка просто незамінна для правильного травлення. Крім того, в горіхах є такі антиоксиданти, як лютеїн і зеаксантин, які бережуть клітини від пошкоджень. Запорука успіху – помірність у вживанні: достатньо жменьки горіхів в день.

До речі, німецькі дієтологи теж радять включати горіхи і насіння в свій раціон, адже в них багато білка, корисних жирів, вітамінів і мінералів. Якщо їсти їх помірно (не більше ніж 40 грамів в день), це сприятливо вплине на організм.

 

 

 

 

Back to top button