Цікаве

Японський міністр зізнався, що ніколи не користувався комп’ютером

Заява політика стала сюрпризом не лише для японських парламентарів, а й для користувачів місцевих соцмереж

Новопризначений японський міністр з питань кібербезпеки приголомшив країну словами про те, що він “ніколи не користувався комп’ютером”.

Йошитака Сакурада зізнався у цьому під час виступу перед японськими парламентарями, – повідомляє 1NEWS.

“Відтоді, як мені виповнилося 25 і я став незалежним, я інструктував своїх секретарів і інших підлеглих. Я ніколи не використовував комп’ютер”, – заявив Сакураду.

На посаду міністра його призначили минулого місяця. До його обов’язків, зокрема, входить нагляд за підготовкою системи кібероборони, яка має запрацювати напередодні Олімпійських ігор 2020 року в Токіо.

Представник Демократичної партії, у відповідь на питання якого Сакурада й зробив неочікуване зізнання, не приховував свого здивування.

“Мені здається, це щось неймовірне – той, хто відповідає за кібербезпеку країни, ніколи не мав справу з комп’ютером”, – заявив депутат.

У відповідь міністр одразу ж запевнив присутніх в тому, що відповідний досвід мають його підлеглі, а отже жодної проблеми немає.

Пізніше Сакурада не спромігся дати чітку відповідь на питання про те, чи використовуються USB-носії на атомних електростанціях Японії.

Заява політика стала сюрпризом не лише для японських парламентарів, а й для користувачів місцевих соцмереж.

Багато хто з них жартував, що Сакурада – ідеальний кандидат на посаду міністра з кібербезпеки вже хоча б тому, що його комп’ютер неможливо зламати – його в чоловіка просто немає.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button