Цікаве

Японські мініроботи приземлилися на поверхню астероїда Рюгу і зробили фото

Два японських мініроботи MINERVA-II1A і MINERVA-II1B успішно приземлилися на поверхню астероїда Рюгу, а також уже передали фотографії та дані, передає 1NEWS з посиланням на ВВС.

Як зазначено у повідомленні, роботи відокремилися від японського космічного зонда “Хаябуса-2” 21 вересня. Щонайменше один з них зараз рухається поверхнею астероїда.

MINERVA-II1 – це перші у світі мобільні дослідні роботи, які висадилися на поверхню астероїда. Кожен робот важить лише один кілограм. Ці роботи вперше змогли автономно пересуватися та робити фотографії на поверхні астероїда.

“Я був так зворушений тим, що ці маленькі самохідні апарати успішно досліджують поверхню астероїда, тому що ми не змогли цього домогтися 13 років тому. Мене особливо вразили зображення, зроблені з близької відстані на поверхні астероїда”, – сказав керівник місії проекту “Хаябуса- 2” Макото Йошикаву.

Всього команда зонда “Хаябуса-2” опублікувала три зображення, зроблених роботами. Зображення вийшли розмитими, оскільки одне з них робот зробив під час обертання, а інше – в момент стрибка. Крім того, на них помітні кольорові плями через відбиття сонячного світла.

 

 

 

Back to top button