Цікаве

Які напої можуть призвести до серцевого нападу

Содержание

У центрі США з контролю і профілактики захворювань розповіли, які напої можуть призвести до серцевого нападу. Спеціалісти кажуть, що знизити ризик появи хвороби серця можна завдяки правильному харчуванню. У тому числі важливо стежити за тим, які напої ви вживаєте. 

Отже, фахівці назвали п’ять напоїв, які можуть спровокувати серцевий напад. 

Газована вода

Головна небезпека содової полягає в надмірному вмісті цукру. Солодкі напої можуть збільшити ризик серцевих захворювань, які є основною причиною серцевих нападів. 

 Кава 

Цей напій не тільки допомагає прокинутися вранці, але й знизити ризик серцевої недостатності. Однак надмірне вживання кави (більше шести чашок удень) може підвищити кількість жирів в крові і збільшити ризик нападу. 

Енергетики

Ці напої підвищують кров’яний тиск і порушують серцевий ритм, що може привести до небезпечних наслідків. Неприємні симптоми можуть проявитися у людей, які або п’ють велику кількість енергетичних напоїв за короткий період часу, або вживають їх разом з алкоголем або іншими речовинами.

Алкоголь

Зловживання алкогольними напоями у рази підвищує ризик захворювань серцево-судинної системи. Згідно з дослідженнями групи вчених університету Хопкінса, алкоголь для жінок набагато небезпечніший, ніж для чоловіків. За даними вчених, вони піддаються набагато більш високому ризику розвитку серцевих захворювань.

Молочні коктейлі

Ці напої містять не тільки багато цукру, але і насичених жирів. Лише один прийом їжі з високим вмістом жирів може викликати серцеві захворювання у деяких людей.

Back to top button