Цікаве

Які люстри доречні на сучасній кухні?

Люстра — один з різновидів світильників, які можуть використовуватися практично у всіх приміщеннях житлового простору. Велику кількість продукції такого типу пропонують в інтернет-магазині Гамма Світла. За посиланням https://gamma.net.ua/ua/lyustry/lyustry-dlya-kuhni/suchasni-lyustri-dlya-kukhni.html ви знайдете широкий вибір світильників саме для кухні. Ці вироби можуть стати родзинкою та візитівкою вашого дому.

Якою має бути люстра для кухні?

Основні параметри, на які варто звертати увагу під час вибору освітлювального елементу, можна поєднати у своєрідний список:

  • Дизайн. Виріб має бути естетично привабливим та гармоніювати з інтер’єром. Велика перевага при цьому надається дизайнерським люстрам;
  • Функціональність. Пристрій обов’язково має забезпечувати достатнє освітлення приміщення, насамперед робочої зони та обіднього столу;
  • Яскравість освітлення. Правильно встановлена люстра буде забезпечувати рівномірне розподілення світла по всій площині, не створюючи зон затемнення або різких контрастів;
  • Зручний монтаж та обслуговування. Якість матеріалів має забезпечувати тривалий термін служби світильника та передбачати нескладний процес його чищення.

Найчастіше перевага надається світлодіодним лампам, які забезпечують економію електроенергії та працюють максимально довго у порівнянні з класичними аналогами.

Вибір стилю люстри для кухні

В першу чергу, до уваги береться інтер’єр кухні та меблі. Для стилю модерн, хай-тек чи мінімалізм добре підійдуть люстри креативної форми, виконані зі скла, металу чи пластика. Надзвичайно гармонійний вигляд матимуть вироби у вигляді куба, циліндра, кулі. 

Не варто вибирати світильники з плафонами з текстилю чи паперу, оскільки для кухні вони не є практичними. Люстри, які кріпляться на стелю, потрібно розміщувати прямо над обіднім столом, а в робочих зонах можна встановити додаткові світильники різної форми та розмірів.

Для кухні в італійському стилі чи в стилі прованс бажано вибрати моделі з лампочками у формі декоративних свічок або виконані під срібло чи бронзу.

 

Back to top button