Цікаве

Які функції повинні мати найкращі телефони 2021 року*

6,5 чи 7 дюймів?

Величезні дисплеї з видовженими пропорціями і тонкими рамками вже нікого не дивують. Кілька років тому над смартфонами, що перевищують 7 дюймів, сміялися. Однак зараз вони набувають популярності. Майже всі нові флагмани дуже великі й перевищують 6 або навіть 6,5 дюймів.

Технологія HDR та AMOLED також є стандартною. Суперечливі вирізи (поглиблення на дисплеї) починають повільно зникати. Їх замінюють висувні камери або круглі отвори на екрані.

120 Гц — крок у правильному напрямку

Важливою та корисною тенденцією є використання дисплеїв на 90, 120 і навіть 144 Гц. Це дуже важливо для користувачів, оскільки збільшує плавність роботи телефону та ігор, одночасно зменшуючи навантаження на очі.

Більше камер

Також може скластися враження, що камер щороку стає дедалі більше. Нині 4 або навіть 5 лінзи ззаду вже не викликають подиву. Замість одного телеоб’єктиву часто можна зустріти два.

До цього, звичайно, можна додати надширококутну камеру та ще одну новинку — макрооб’єктив для дуже близької зйомки (зазвичай на відстані 2–4 см від об’єктива).

8 ГБ оперативної пам’яті. А може 12 або 16 ГБ?

Скільки оперативної пам’яті потрібно для телефону? Смартфони Apple iPhone добре працюватимуть з 3 або 4 Гб, але Android, мабуть, потребує більше оперативної пам’яті, ніж ноутбук з Windows 10. Більші цифри виглядають краще в таблицях із технічними характеристиками. Набагато важливіше використовувати більше пам’яті. У флагманських смартфонах UFS 3.1 це вже має бути стандартом, який забезпечує швидший запуск та роботу програм і системи.

Snapdragon 888

Який процесор у телефоні 2021 року найкращий? Що стосується смартфонів Android, то найважливішим процесором, звичайно, є Snapdragon 888 (використовується, наприклад, у Xiaomi Mi 11), а за ним йде Snapdragon 865 (Samsung Galaxy S20 FE) і 870 (POCO F3). На iPhone компанія Apple пропонує найновіший SoC Apple A14.

Операційна система

Флагман повинен мати найновішу операційну систему. На даний час це Android 11 (iPhone має таку саму останню iOS 14). А крім того:

  • мобільне підключення 5G;
  • швидший Wi-Fi 6;
  • Bluetooth 5.0 або 5.1 з aptX HD;
  • NFC;
  • подвійну SIM-картку;
  • швидку зарядку акумулятора.

Найкращий акумулятор

Нові, найкращі смартфони 2021 року, як правило, працюють від одного до півтора дня, іноді два дні, при звичайному використанні акумулятора. У цьому відношенні фактично не спостерігається суттєвого прогресу протягом багатьох років. Це правда, що впроваджуються дедалі кращі технології зарядки, які дозволяють повністю зарядити акумулятор навіть приблизно за півгодини. Існують також швидші індуктивні (бездротові) зарядні пристрої. Однак цього недостатньо, щоб вважати прогрес у даній галузі значним.

*на правах реклами

Back to top button