Цікаве

Які бувають офісні крісла та як їх правильно вибирати

Сучасний офісний працівник проводить сидячи в середньому по вісім годин щодня. Не секрет, що зручність робочого місця значною мірою впливає на наше самопочуття і працездатність. Тому, щоб робочі години були використані з максимальною ефективністю, слід подбати про комфортні меблі. Зручність місця нашої повсякденної праці залежить як від столу, так і від крісла чи стільця. В інтернет-магазині ви маєте можливість придбати будь-які меблі для дому та офісу, в тому числі, й сучасне офісне крісло.

Нині асортимент крісел для роботи дуже чисельний. На сторінках нашого магазину представлено понад 2000 моделей. Аби вибрати серед такого розмаїття найоптимальніший варіант, слід спочатку ознайомитися з особливостями даного виду меблів.

Які бувають офісні крісла

Всі крісла для офісного або домашнього кабінету поділяються за призначенням на такі основні різновиди:

  • крісла для керівників;
  • крісла для персоналу;
  • крісла для відвідувачів;
  • конференц-крісла;
  • геймерські крісла.

Слід враховувати, що моделі для керівників зазвичай коштують значно дорожче, ніж крісло для рядового офісного працівника. Ігрові крісла також поділяються на бюджетні моделі і більш дорогі вироби, створені спеціально для кіберспортсменів. Взагалі, маючи намір купити нове крісло для роботи за комп’ютером, зважайте, що його ціна залежатиме від трьох головних чинників, а саме:

  1. призначення;
  2. матеріали;
  3. механізми.

Щодо призначення все більш-менш зрозуміло. Надалі детальніше розглянемо матеріали, з яких виготовляють крісла для роботи.

З яких матеріалів виготовляються офісні крісла

Оббивка офісного крісла може бути виготовлена з тканини, натуральної або штучної шкіри. Якщо ви вирішили обрати крісло в текстильній обшивці, слід звернути увагу на сучасні зносостійкі і легкі в догляді матеріали. Найпопулярніший варіант на вітчизняному ринку – мікрофібра. Ця штучна тканина має високі показники зносостійкості, “дихаючу” структуру, за нею надзвичайно просто доглядати.

Друге за популярністю місце посідає штучна шкіра. Багато користувачів віддають перевагу саме їй, адже якісна штучна шкіра довго зберігає привабливий вигляд, легко чиститься, а якщо має в своїй основі бавовняний шар, то ще і добре “дихає”. Офісні крісла з екошкіри доступні в надзвичайно широкій колірній гамі, можуть мати різноманітні текстури, матове чи глянцеве покриття.

Натуральна шкіра в ролі оббивки для робочого крісла – це найдорожчий і водночас найдовговічніший варіант. Жоден штучний матеріал не може зрівнятися з показниками якості та естетичності натуральної шкіри. Звісно, за таке задоволення доведеться заплатити чималу суму, але вартість крісла з натуральної шкіри виправдана його чудовою якістю і солідним зовнішнім виглядом.

Більшість офісних крісел встановлюються на хрестовину з роликами. Від матеріалу хрестовини залежить міцність виробу. Найміцніші крісла виготовлені з металу, алюмінію та посиленого (армованого) пластику. Серед наших покупців найвищий попит мають офісні крісла з хромованою хрестовиною. І це цілком зрозуміло, адже хромований метал завжди ефектний на вигляд, на ньому не залишаються подряпини, а догляд здебільшого зводиться до протирання вологою серветкою.

Які бувають механізми офісних крісел – це окреме велике питання. Тут лише зазначимо, що найдешевше коштує елементарний механізм (Tilt), який забезпечує функцію гойдання крісла. Якщо ви бажаєте, аби крісло можна було підлаштовувати за багатьма параметрами, то зверніть увагу на механізми React, реклайнер, Anyfix, Multifix тощо. Багатофункціональні механізми значно збільшують вартість офісного крісла.

Back to top button