Цікаве

Які 10 секретів ідеального салату “Олів’є” знають досвідчені кулінари

Будь-яка досвідчена господиня вважає себе майстринею у питанні приготування знаменитого олів’є, проте не проґавить шансу зробити його смак цікавішим та приємнішим.

У ресторанах теж часто подають цей популярний салат, але його смак дуже відрізняється від домашньої страви.

У чому полягають секрети ресторанних кухарів

Правильна робота з овочами

Кулінари ніколи не стануть варити овочі до олів’є. Відварені овочі значно втрачають по смаку. Краще запекти овочі в духовій шафі.

Завдяки цьому салат стане кориснішим і набагато смачнішим.

Не використовувати ковбасу

Незважаючи на той факт, що ми асоціюємо олів’є з класичною вареною ковбасою, досвідчений кулінар ніколи не додаватиме цей продукт в салат.

Якісну ковбасу із максимально натуральним складом знайти неможливо. Значно краще додати до салату відварене куряче філе.

Точна нарізка

Якщо ви хочете досягти рівномірного смаку салату, то всі компоненти мають бути одного розміру. Орієнтуйтесь на горошок.

Зелене яблуко

Якщо ви захочете надати олів’є незвичайного акценту і яскравості смаку, то ідеальним варіантом стане кислувате зелене яблуко.

Його очищають від шкірки і дрібно нарізають.

Плавлений сир

Це несподіваний компонент, який рідко можна побачити у складі олів’є. Однак плавлений сир буде не помічений під час дегустації.

Він використовується для надання більш м’якої та однорідної текстури. Плавлений сир варто подрібнити на тертці.


Сьомга

Якщо ви хочете подати салат до святкового столу, варто зробити його більш цікавим і дорогим. Тому рекомендуємо використати сьомгу.

Смак страви стане більш благородним та “ресторанним”.

Спірна роль майонезу

В останні роки багато хто відмовився від використання цього класичного соусу через його шкідливість. Кухарі теж намагаються його замінити.

Варіантів може бути декілька. Найпопулярнішими є домашній майонез, натуральний йогурт чи сметана. Також варто пам’ятати, що будь-який обраний соус краще додавати безпосередньо перед подачею страви до столу.

Горошок

Деякі господині роблять поширену помилку – додають дуже щедру порцію консервованого горошку.

Мало хто знає, що саме з цієї причини олів’є здається занадто простим. Тому не захоплюйтесь і додавайте горошок у суворих пропорціях.

Сіль

У ряді випадків від надмірного додавання солі взагалі варто відмовитися. Напевно, багато хто стикався з тим, що при дегустації домашніх салатів крупинки буквально хрумтіли на зубах.

Як правило, маринованих огірків буде цілком достатньо для того, щоб блюдо було помірно солоним.

Баланс яєць та картоплі

Кухарі додають досить “скромну” кількість картоплі, оскільки вона не є основним компонентом. А ось господині часто “грішать” тим, що нарізають її надто багато, щоб зробити олів’є більш ситним.

Краще орієнтуватися на професійних кулінарів та додавати менше картоплі. Тоді смак салату стане благороднішим.

А ось із яйцями зворотна ситуація: їх можна додавати більше. Завдяки ним салат виходить ніжним та повітряним.

Back to top button