Цікаве

Яке сьогодні свято: найкрасивіший день року

9 вересня в світі відзначаються Міжнародний день краси, День прекрасного дивака, День дизайнера-графіка, Міжнародний день судоку, День тестувальника, День обізнаності про фетальний алкогольномий синдром.

Ініціатива святкування Дня краси виходила від членів Міжнародного комітету естетики і косметології СИДЕСКО.

Сьогодні це найбільш авторитетна організація у світі косметології. Вона була створена в 1946 році в Брюсселі. До складу СИДЕСКО входять кращі косметологи з різних країн.

Цього дня у світі шанують все, що приносить естетичне і моральне задоволення. Тому в багатьох містах і країнах саме 9 вересня повсюдно проводяться конкурси краси.

В Україні – День тестувальника, День дизайнера-графіка, повідомляє 1News.

Пам’ятні дати 9 вересня

У 1776 році Континентальний Конгрес затвердив нову назву Америки – “Сполучені Штати Америки” (замість назви “Об’єднані колонії Америки”, прийнятого Конгресом 7 червня 1775 року).

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 9 вересня вшановує пам’ять преподобних Пімена Великого і Пімена Палестинського. У народі день назвали “Два Пімена”, “Горобинник”.

У цей день славили горобину. Її вважали символом родючості, благополуччя і процвітання. Крім того, горобина шанувалася як найпотужніший оберіг від нечистої сили і злих чар. Тому ці дерева часто висаджувалися біля воріт дворових ділянок і навіть біля ганку самого будинку.

Що сьогодні не можна робити

Не можна нічого піднімати з перехрестя. Не позичайте нікому гроші – їх повернуть нескоро. Не робіть великих покупок – радості вони не принесуть. Не можна в цей день свататися – до розпаду пари.

Прикмети на 9 вересня

  • великий урожай горобини – до сирої осені і холодної зими;
  • грім – тепло протримається ще довго;
  • багато жолудів – до суворої зими.

Іменини 9 вересня

Іменини у Анфіси, Пімена, Сави, Володимира, Михайла, Олександра, Дмитра, Івана та Степана.

За матеріалами УНІАН та Главком

Back to top button