Цікаве

Як зварити смачні макарони: корисні лайфхаки

Здавалося б, про те, як зварити будь-яку пасту, ми всі давно знаємо і радити в цій справі нічого. Але немає меж досконалості і, можливо, про деякі моменти цього процесу ви не здогадувалися. 1News розповідає 10 лайфхаків, як зварити ідеальні макарони.

Лайфхак №1. Додавайте у воду не тільки сіль

Крім солі, киньте в киплячу воду трохи лимона або цибулі, очищені зубчики часнику, зелень, перець чилі або спеції. Однак завжди враховуйте, який соус і спеції в ньому доповнюватимуть пасту. Інакше є ризик переборщити зі спеціями.

Лайфхак №2. Кладіть макарони виключно в киплячу воду

Якщо покласти пасту в недостатньо гарячу воду, вона може злипнутися.

Лайфхак №3. Не обов’язково проварювати листи лазаньї перед приготуванням

Листи для лазаньї не треба попередньо проварювати. Важливо, щоб у соусі була достатня кількість води, ну й запікати лазанью треба не менше 20 хвилин.

Лайфхак №4. Просмажте макарони перед варінням

Це додасть чудового горіхового смаку, який чудово поєднується з вершковими соусами. Наприклад, можна поставити макарони на деко в розігріту до 180 градусів духовку на 5-10 хвилин, доки вони не почнуть підрум’янюватися. Потім макарони треба охолодити і готувати як зазвичай. Також можна підсмажити макарони на сковороді з невеликою кількістю олії. Часто помішуйте, щоб вони не підгоріли.

Лайфхак №5. Перемішуйте макарони після того, як ви закинули їх у воду

Перемішування макаронів, насамперед перші кілька хвилин, може запобігти їхньому злипанню.

Лайфхак №6. Використовуйте воду, в якій варилися макарони

Кілька ложок такої води в соусі додадуть йому приємнішого смаку.

Лайфхак №7. Враховуйте форму макаронів, це важливо при виборі соусу

Наприклад, для спагеті ідеальні м’ясні соуси, тальятеле смакують з вершковими соусами, макарони коротких форм ідеально підходять для песто, а орзо смачні в супах і рагу.

Лайфхак №8. Не промивайте макарони після приготування

Після приготування макарони не треба обполіскувати. Просто злийте воду і змішайте із соусом.

Лайфхак №9. Додайте трохи перцю чилі в соус до макаронів

Експерти запевняють, що паста і перець чилі в соусі – ідеальне поєднання. Ну й звісно, не забудьте часник і оливкову олію.

Лайфхак №10. Соус до макаронів приготуйте заздалегідь

Поки ваша паста вариться, переконайтеся, що ваш соус готовий, щоб ви могли швидко викласти його на тарілку. Паста завжди смачніше, коли вона подається одразу ж після приготування.

Джерело: Lovefood.com

Back to top button