Цікаве

Як зробити Різдво затишним: корисні поради

7 січня православні, греко-католики та протестанти відзначатимуть Різдво. На вулиці сумнівна зима з туманом замість снігу і з плюсовою температурою замість морозу, тому настрій може бути не дуже святковий. Це не біда, адже ми знаємо, як за допомогою звичайних і доступних речей створити вдома затишок і налаштуватися на свято.

1News розповідає 10 речей, які зроблять ваше Різдво більш затишним.

1. Зберіть родину разом

Не завжди є час і привід зібратися всією родиною. Різдво – це найкращий привід для цього! Кличте до себе родичів або йдіть до них в гості, діліться історіями з життя, вітайте, даруєте подарунки, несіть ласощі. Всі такі здавалося б дрібниці насправді не дрібниці, а важливі складові вашого життя, пазли, які допомагають відтворити цілісну картину. А найголовніше – усвідомлення того, як прекрасно, що у вас є рідні люди, які завжди поруч.

2. Дістаньте в’язані речі

Щоб створити в будинку затишок, дістаньте в’язані речі – серветки, светри, плед, скатертину, та що завгодно. Такі речі здатні зробити комфортними та затишними будь-який будинок і кімнату. Прикрашайте серветками стіл, киньте плед на крісло, укутайтесь в теплий светр і ваш настрій моментально покращиться!

3. Подбайте про запахи і смаки

Наповніть свій будинок приємними ароматами. Це може бути будь-що: свічки із запахом хвої, кава з корицею, глінтвейн зі спеціями, трав’яні чаї і, мабуть, найпотужніший прийом – спекти щось дуже смачне і ароматне. Запах запеченої буженини, пирога, хліба або імбирного печива здатний заполонити всю квартиру і здорово підняти настрій, ну і апетит теж!

4. Увімкніть м’яке світло

Зараз досить похмурі дні, коли без світла навіть вдень неможливо обійтися. Щоб створити більш затишну обстановку в будинку, постарайтеся відмовитися від верхнього яскравого світла, замінивши його на м’яке. Включайте гірлянди, ставте свічки, включайте торшери і світильники. З таким м’яким освітленням ваша квартира буде виглядати дуже затишно!

5. Запалюйте свічки

Це просто обов’язковий атрибут для тих, кому не вистачає вдома затишку. Вони можуть бути високими, кольоровими, в красивих свічниках або без них, з ароматом бергамоту, мандарин або без запаху. Їх так зараз багато і вибір такий великий, що ви точно зможете вибрати щось своє і прикрасити свічкою кімнату, ванну або святковий стіл.

6. Дістаньте затишний плед

Коли говорять про похмуру і холодну погоду, то відразу мріють закутатися в плед, взяти книгу в руки або включити якийсь фільм і з гарячим чаєм в руках дожити до тепла. Так ось, плед – це важливий атрибут для затишного інтер’єру. Він може бути яскравим або пастельних тонів, в’язаним, вовняним або плюшевим. Вибирайте свій варіант, кутайтеся в нього або просто киньте вальяжно на крісло і затишок у кімнаті вам забезпечений.

7. Нарядіться в прикольний одяг

Щоб вам було затишно, важливо подбати не тільки про свою квартиру, а й про себе! Нарядіться в прикольні в’язані светри, шкарпетки зі сніжинками (хоч там вони будуть) або футболку з якимись написами. Вам і самим буде приємно бути красивим, і гостям добре.

8. Подивіться мюзикл або чорно-білий фільм

“Один вдома” вже всі подивилися на Новий рік, тепер переходьте до фільмів з різдвяною тематикою. А для ще більшої атмосферності, підберіть чорно-білий фільм або мюзикл.

9. Складіть плейлист з різдвяними піснями

Для фону всього дня і вечора підберіть пісні з різдвяною тематикою. Складіть плейлист з музикою, яка буде вам приємна і налаштує на правильний лад.

10. Обіймайтеся

Якщо прибрати всі перераховані вище атрибути і залишити тільки обійми – ви нічого не втратите, а тільки придбаєте. Вони підвищують рівень щастя, роблять вас спокійнішими і дарують відчуття безпеки. Обіймайтеся цілий день, кожен день і буде вам щастя!

Джерело: Сьогодні

Back to top button