Цікаве

Як знайти дешеві авіаквитки: прості та корисні лайфхаки

Знайти авіаквиток у потрібному напрямку – вже цілий квест для новачка, а підібрати прийнятну ціну і спробувати заощадити на перельоті часом буває досить складно.

Тільки досвідчені мандрівники знають деякі хитрощі, як знайти дешеві квитки на літак, а ось більшості практичні поради точно знадобляться. 1News розповідає про 7 лайфхаків, які навчать вигідно купувати авіаквитки на лоукостери.

1. Шукайте дешеві авіаквитки не на офіційних сайтах авіакомпаній, а на “агрегаторах”. Найпопулярніші та найзручніші пошукові системи – Аviasales, Skyscanner та Kiwi.com.

Меню пошуку на сайті Аviasales

Ці сайти видають рейтинг зручних рейсів за запитом від різних авіакомпаній із позначкою “найшвидший”, “найвигідніший” і т.д.

Також варто звіряти ціну на різних пошукових системах-агрегаторах, оскільки різниця може бути 2-5% на одні й ті ж квитки.

2. Не прив’язуйтесь до конкретних дат. Не ставте системі точну дату й аеропорт, а спробуйте неточний пошук.

Замість конкретного числа поставте “будь-яка дата”, а замість аеропорту – потрібне місто. Такий простий виверт може значно заощадити бюджет, адже пошуковик буде шукати найдешевші квитки, а не конкретні на зазначені дні.

Спробуйте не вказувати точну дату вильоту в пошуковику

3. Летіть туди, куди дешевше. Так можна заощадити на подорожі від 20 до 70 відсотків. Подивіться календар низьких цін на авіаквитки на агрегаторах.

Агрегатори можуть вам запропонувати перелік найдешевших напрямків на найближчі місяці

 

В полі замість міста вкажіть “всюди”, щоб зрозуміти, на які напрямки авіаквитки будуть дешевші. Найвигідніші ціни на авіаквитки виділено зеленим кольором.

Найвигідніші ціни на авіаквитки виділено зеленим кольором

 

4. Купуйте квитки в правильний час. Щонайменше за місяць до вильоту. Якщо купувати авіаквитки за два тижні, практично завжди буде переплата, а в останній тиждень перед вильотом ціна стрімко збільшується і зростає аж до 40% у день вильоту.

Запам’ятайте, найдешевші авіаквитки для внутрішніх рейсів потрібно брати за 45 днів до вильоту, а для міжнародних – за 60 днів.

На серпень вартість квитка в Париж зі Львова близько 2000 грн, а на наступний місяць цей же квиток можна придбати за 660 грн

Але є винятки. Наприклад, ще можна стежити за тенденцією цін через попит рейсів. Найчастіше ближче до вильоту ціни знижуються до мінімуму на ті авіаквитки, на які попиту практично немає.

5. Забудьте про акції авіакомпаній. Найчастіше, це маркетингових хід, який обтяжує людину відчуттям втрачених можливостей.

Такі квитки не розпродаються через стомлювальну пересадку, незручні дати вильоту і прильоту, які зрізають частину відпустки, і так далі.

Акції авіакомпаній – це найчастіше маркетинговий хід

6. Літайте в несезонний час. Це допоможе заощадити половину вартості квитків.

Плануйте подорож не на літо, Новий рік або травневі, а на осінь, ранню весну або кінець зими, коли попит на перельоти максимально падає.

7. Літайте компаніями. У багатьох компаній лоукостерів є спеціальні знижки для пасажирів, які бронюють квитки відразу на кілька людей.

Наприклад, EasyJet робить знижку 7-10 євро кожному пасажиру, коли бронюються авіаквитки для двох і більше осіб, а у Wizz Air є своя спеціальна програма лояльності – Wizz Discount Club. За цією програмою можна купувати квитки на 10 євро менше, а членство окупиться за 1-2 перельоти

Групове членство в Wizz Discount Club буде вигідніше й окупиться швидше, ніж стандартне

 

До того ж, коли летиш компанією на лоукостері, можна добре заощадити на багажі – здати одну сумку на 2-3 осіб.

Джерело: Обозреватель

Back to top button