Цікаве

Як зібрати шерсть із килима: дієві лайфхаки

Господарям кошлатих чотириногих “членів сім’ї” знайома така супутня проблема як шерсть по всій квартирі. Найбільше вона любить накопичуватися на килимі. Причому, що довший ворс у килима, то складніше звідти дістати сторонні волоски. І навпаки – що більш гладкошерста порода у вашого улюбленця, то надійніше його шерсть “впроваджується” в підлогове покриття. Як позбутися шерсті собаки або кішки? Існує кілька хитрощів, які вам в цьому допоможуть, розповідає 1News.

  • Лайфхак 1. Як простіше прибирати шерсть із килима

Головне правило – не як, а коли. Що частіше ви будете чистити килим (а заодно і улюбленця), то менше буде втоптуватися і переплітатися шерсть тварини з ворсом килима. А тому намагайтеся не запускати процес прибирання і проводити його не рідше ніж раз на тиждень.

  • Лайфхак 2. Приберіть шерсть із килима за допомогою пилососа

Шерсть тварин добре забирається пилососом. При цьому замість звичайної краще придбати турбо-щітку. Ця насадка саме пристосована для вибирання з килима волосся і шерсті. Але при цьому не забувайте, що шовкові і вовняні натуральні килими не бажано пилососити дуже часто, бо їхня структура може зруйнуватися. Зате синтетиці пилосос не страшний.

  • Лайфхак 3. Як вичистити шерсть із килима віником

Вологий віник – хороший помічник у боротьбі з не надто короткою шерстю. Якщо тварина побувала на килимі недавно, то віник легко впорається зі свіжим завданням. Краще робити кругові рухи, і тоді весь чужорідний ворс буде тягнутися за віником і скочуватися в клубок. Але ось шерстинки, які потрапили всередину килима, віником вимести буде нереально.

  • Лайфхак 4. Як звільнити килим від шерсті скотчем

Чудове рішення – наклеїти смужку двостороннього скотчу на щітку для прибирання. Рухаючись по килиму, така щітка зможе легко зібрати всю шерсть, навіть із глибини тканини. З недоліків: липка стрічка дуже швидко втрачає свою клейкість і її доведеться міняти кілька разів під час прибирання.

  • Лайфхак 5. Як зібрати шерсть з килима рукавичками

Для кошатніков і собачників у магазинах для тварин продаються спеціальні рукавиці, щоб чистити вихованців, а також килими і покривала. На них є шипи, на які чіпляється шерсть. До речі, ту ж процедуру можна зробити за допомогою звичайних мокрих гумових рукавичок.

 

Джерело: Сьогодні

Back to top button