Цікаве

Як зекономити на купівлі технікиРеклама

Як зекономити на купівлі техніки

Фото: надане рекламодавцем

Як купити смартфон і зекономити: 5 секретів, які працюють

Після недавньої презентації iPhone 15 світ розділився на дві групи: на тих, хто пристрасно чекає початку продажу, і тих, хто вважає ажіотаж навколо «яблучних» новинок дурницею. Ми розкажемо, чому зараз найкращий час купувати новий смартфон, чому це має бути не iPhone 15 і як зекономити на купівлі нової техніки.

У смартфоні міститься ціле життя: робота, фінанси, документи тощо. Коштують вони недешево, й ціни продовжують зростати, на відміну від реальних доходів населення. Тому питання економії на часі як ніколи. Не будемо розповідати, що найкращий спосіб купити телефон дешево – це скористатись знижками, акціями чи пропозиціями «чорної п’ятниці». Ці маркетингові трюки насправді більше допомагають магазинам, а не покупцям. Натомість ми зібрали п’ять порад, які дійсно допоможуть оновити техніку з реальною економією.

1. Не женіться за флагманами.

Приємно похизуватися новинкою, яка щойно з’явилась у продажу. Але купити смартфон у момент виходу моделі – найгірший варіант за співвідношенням «ціна/якість». За півроку флагман гарантовано дешевшає. За цей час він гіршим не стане. А останні серії iPhone відрізняють один від одного так несуттєво, що не варто переплачувати. Особливо якщо більшістю його дорогих фішок ви не користуєтесь.

Порада: Придивіться до моделей минулих років. Вони коштують значно дешевше, але гіршими від цього не стали.

2. Обирайте вживане.

Щойно ви відклеїте захисну плівку з телефона, він втратить 20% вартості. За тиждень на ньому з’являться подряпини – ще мінус 10-15%. Розумно зекономити ці кошти й одразу купити вживаний телефон замість нового.

Порада: Обирайте бу телефони, якщо плануєте носити його в кишені або в сумці, купуєте його школярам або плануєте використовувати в машині та на роботі.

3. Купуйте в надійному магазині.

Якщо ви задумуєтесь над тим, щоб обрати вживаний телефон – не ризикуйте купляти з рук, щоб не залишитись без гаджета і без грошей. В Україні є надійні магазини, що спеціалізуються на б/в техніці. Наприклад, в магазині Breezy клієнти знайдуть гарний вибір вживаної техніки за приємною ціною з гарантією до 12 місяців. Компанія, яка є частиною міжнародної групи, не боїться гарантувати якість, оскільки всі девайси проходять тестування за 55 показниками. Перевіряють все: від місткості батареї до битих пікселів.

Зі стану пристрою не роблять секрету: кожен гаджет на сайті має сертифікат тестування із зазначеним IMEI та реальними фото. Це дозволяє бути впевненими, що отримаєте оригінальну техніку. Крім того, протягом двох тижнів можна повернути пристрій, якщо він не відповідає очікуванням.

Купити б/в смартфон, планшет чи іншу брендову техніку можна в розстрочку, таким чином зекономивши комісію по кредиту.

Порада: Купуйте тільки перевірену б/в техніку в надійному магазині, який надає гарантію.

4. Оберіть влучний час

Найкращий час купити смартфон минулих серій – через кілька місяців після виходу нової моделі. Продавці реагують на підвищений інтерес до флагмана, зумовлений рекламними кампаніями, і намагають позбутись старих моделей.

Порада: Якщо планували придбати iPhone 11, 12, XR тощо – саме час це зробити.

5. Заплатіть старою технікою.

У серйозних магазинах працює програма обміну старої техніки на нову – trade-in. Скористатись нею просто: приносите старий гаджет у магазин, який підтримує програму, консультант при вас оцінює його і називає вартість, яку ви одразу можете використати для оплати за новий гаджет. Приймають смартфони Apple та Android, планшети, смарт-годинники та інші пристрої. Чим кращий стан – тим вища ціна. Без ризику натрапити на шахрая й клопотів із розміщенням оголошення, спілкуванням з незнайомцями тощо. Можна здати необмежену кількість техніки й оплатити нею до 99% вартості нової. Програма працює в магазинах вживаної техніки та нової електроніки Comfy, Епіцентр, Фокстрот, Protoria, iOn, Rozetka, Breezy.ua та інших.

Порада: Збираючись за новим телефоном, перетрусіть шухляди – є шанс отримати новий смартфон майже задарма. 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button