Цікаве

Як зберегти очі здоровими працюючі за комп’ютером

За словами фахівця, для того, щоб зберігати очі здоровими, достатньо виконувати нескладні правила гігієни зору, передає 1news з посиланням на zdorovia.com.ua.

Згідно з рекомендацією Американської Асоціації Офтальмологів необхідно дотримуватися наступної схеми: 20 хвилин – роботи, 20 – хвилин відпочинку, 20 разів моргнути, 20 хвилин дивитися в далечінь (приблизно на 6 метрів вперед).

“Поспостерігайте за собою, коли сидите і працюєте – ви майже не моргаєте. У нормі людина моргає 20-30 разів”, – зазначила лікарка.

Наслідком невеликої кількості моргань часто стає поява неприємних відчуттів у власних очах: ​​виникає біль, різь, печіння, пісок у власних очах. У цьому випадку можна користуватися зволожуючими краплями.

Під час роботи відстань від очей до монітора повинна становити щонайменше довжини витягнутої руки, а розташувати його краще те щоб погляд на екран падав зверху вниз.

Крім того, клінічні дослідження довели, що суттєве покращення на зір надають щоденні прогулянки на свіжому повітрі та відмова від використання гаджетів перед сном.⠀

 

 

Back to top button