Цікаве

Як зберегти гарний газон в умовах посухи: корисні поради

Крім збору багатого врожаю, присадибна ділянка приносить ще й естетичну користь. Але як в умовах жаркого літа і посухи зберегти газон зеленим, щоб він продовжував радувати яскравістю, красою і свіжістю ваш погляд і босі ноги? 1News розповідає лайфхаки.

Як уберегти газонну траву від висихання: лайфхаки

  • Лайфхак 1. Аерація

 

Як врятувати газон від посухи

 

Періодично прогулюйтеся по газону в колючому взутті або ж придбайте спеціальну техніку для аерації. Таке розпушування забезпечить ґрунт киснем і цінної вологою.

  • Лайфхак 2. Поливання

 

Як врятувати газон від посухи

 

Поливання газону в жарку пору має бути глибоким, рясним і нечастим. Робити це краще рано вранці, до 9 години, або ж ближче до вечора. В цьому випадку знижується випаровування, і трава отримує необхідну їй вологу. Налаштуйте дощувалки, щоб вода економно потрапляла тільки на газон, а не на тротуари.

  • Лайфхак 3. Добрива

 

Як врятувати газон від посухи

 

А ось із внесенням добрив у спекотне літо краще почекати. Надлишок азотних добрив може спалити ваш газон, якому і так непросто при надмірному сонці і браку вологи. Зате оптимальне рішення для добрива – висадка до газонної траві конюшини, оскільки вона збагачує грунт азотом.

  • Лайфхак 4. Висота трави

 

Як врятувати газон від посухи

 

Коли ви стрижете траву, залишайте не менше однієї третини висоти зеленого покриву. Справа в тому, що високе косіння газону зберігає більш глибоку і потужну кореневу систему, якій легше утримати вологу і зберегти грунт більш прохолодним. А ось коротка трава має потребу в більшому догляді, поливі і живленні.

  • Лайфхак 5. Мульчування

 

Як врятувати газон від посухи

 

У жаркий період не поспішайте гнатися за естетичністю. Після роботи газонокосарки залиште скошену траву на газоні. Вона може послужити мульчею і зберегти більше вологи та поживних речовин у грунті.

  • Лайфхак 6. Бур’яни

 

Як врятувати газон від посухи

 

Боротьба з бур’янами допоможе вам зберегти газон під час посухи. Непрохані рослини конкурують із газоном за всі необхідні елементи, в тому числі і воду.

  • Лайфхак 7. Вибір трави
Як врятувати газон від посухи

 

Якщо посуха – часте явище для вашого регіону, вибирайте для газону більш посухостійкі трави і злаки. Такі рослини за своєю природою здатні рости в умовах, у яких інші не витримують. І зовнішній вигляд вашого газону буде залишатися красивим навіть при високій температурі повітря.

 

Джерело: Сьогодні

Back to top button