Цікаве

Як застосувати соду у побуті: корисні лайфхаки

Звичайна харчова сода просто незамінна на дачі і в побуті. Це відомий розпушувач для тіста, а ще відмінний чистячий і відбілюючий засіб, до того ж дешевий. Соду додають у тісто і напої, нею чистять посуд і зуби, в ній замочують білизну і коштовності. Де іще застосовується сода в домашньому господарстві, розповідає 1News.

Як застосовувати соду: лайфхаки

  • Лайфхак 1. Шампунь
Як застосовувати соду

Якщо у звичайний шампунь додати трохи соди, такий засіб отримає гарний глибоко очищуючий ефект і до того ж буде легше змиватися з волосся.

  • Лайфхак 2. Запахопоглинач
Как применять соду

Сода здатна вбирати запахи , в тому числі неприємні. Помістіть харчову соду в холодильник, і вона візьме на себе сильні запахи продуктів. А мішечки з содою у взутті позбавлять його специфічного запаху і спрацюють як протигрибковий засіб.

  • Лайфхак 3. Освіжувач

 

Як застосовувати соду

Якщо змішати 1 ст. ложку соди з кількома краплями улюбленої ефірної олії і влити суміш у ємність-розпилювач з дистильованою водою, у вас вийде приємний освіжувач повітря.

 

  • Лайфхак 4. Плямовивідник

 

Як застосовувати соду

Багато господинь у процесі прання додають у воду трохи харчової соди, а також користуються нею під час замочування . Сода позбавляє речі навіть плям, що в’їлися, і робить кольори яскравішими.

  • Лайфхак 5. Чистячий засіб
Як застосовувати соду

Також харчова сода – відмінне натуральний засіб , який справляється з жиром і залишками їжі в каструлях, сковорідках та іншому посуді. Її можна додати до посудного засобу або ж використовувати в чистому вигляді.

  • Лайфхак 6. Скраб для шкіри

 

Як застосовувати соду

Соду застосовують в якості відлущувального засобу . Вона прибирає омертвілі клітини і підтримує захисний бар’єр шкіри. З соди і води потрібно зробити пастообразную масу, нанести на шкіру і акуратно масажувати кінчиками пальців круговими рухами, після чого змити скраб прохолодною водою.

  • Лайфхак 7. Чищення прикрас

 

Як застосовувати соду

Візьміть три частини соди і одну частину води , замісіть пасту, а потім бинтиком або спонжем протріть срібло і змийте водою. Воно заблищить, як нове.

Джерело: Сьогодні

Back to top button