Цікаве

Як виглядають кладовища автомобілів в Ірпені та Бучі і що з ними планують робити

Кладовища понівечених автомобілів у Бучі та Ірпені планують розчистити. Спочатку рештки авто планують вивезені у Гостомель на спеціальний майданчик, а далі, якщо власник не знайдеться, то їх утилізують. За правилами, нічийний автомобіль могли б реалізувати і зарахувати кошти до міського бюджету, однак від більшості машин, які зараз перебувають на цих кладовищах, майже нічого не залишилось. Кореспондент 1News побував на звалищі автомобілів, які не пережили наступ російської армії на Київщину.

Вперше звалище автомобілів в Бучі, більшість з яких з видимими слідами від куль, показали в квітні. Тоді тут було близько 100 автомобілів. Деякі були повністю горілими, на деяких вибиті вікна, а частина містила написи «діти».

Бучанська влада пояснювала, що велика частина з цих авто належала людям, які не встигнули евакуюватися.

Кладовище автомобілів в Ірпені показали журналістам у травні. На фотографіях весною було видно, що частина транспорту отримала легкі пошкодження, проте більшість – вщент обгорілі.

Зараз на певних машинах можна побачити написи про те, що господарі планують забрати транспорт.

В той же час зрозуміло, що машини, від яких майже нічого не залишилось, навряд чи власники будуть утилізувати власним коштом.

Як розповів секретар Бучанської міськради Тарас Шаправський в коментарі ЗМІ, кладовище автомобілів вирішили прибрати, адже поступово благоустрій Бучі будуть відновлювати.

За його словами, зараз відомі власники всіх машин. «Згідно з вимогами законодавства, разом із Національною поліцією ми будемо звертатися до кожного власника, щоб він забрав свій автомобіль. Якщо він з якихось причин відмовиться, то комунальні служби будуть віддавати їх спеціальним організаціям на утилізацію. Також ми плануємо дати оголошення в газету, щоб ті власники машин, які не отримали письмового повідомлення, мали можливість ознайомитися з інформацією та вжити заходів», – зауважив він.

 

За останній час на кладовищі автомобілів в Бучі та Ірпені залишилось значно менше транспорту, ніж було. Однак кадри з сьогоднішнього звалища не менш моторошні.

Валерій Швець, 1News

Back to top button