Цікаве

Як вибрати безперебійник для домашніх потреб

Перепади напруги в електромережі добре знайомі жителям Вінниці навіть в мирні часи, а з оглядом на воєнні дії питання безперебійного забезпечення техніки енергією стало ще більш актуальним. Чутливими до падіння напруги є такі електроприлади, як телевізор, комп’ютер, бойлер, а також холодильник і насос. Захистити побутову техніку допоможе джерело безперебійного живлення. Ділимося з вінничанами, як вибрати безперебійник.

Різновиди ДБЖ

Пристрої відрізняються типом та технічними характеристиками. Вибираючи безперебійники у Вінниці, враховуйте їхню класифікацію:

  1. Резервні (Offline). Це найдешевший варіант. Його використовують для підтримки роботи ПК, при умові, що коливання напруги незначні. Якщо відхилення від норми критичні, пристрій переходить на власне живлення.
  2. Інтерактивні. Мають вбудований стабілізатор напруги. Вирівнюють всі показники електромережі, якщо коливання не перевищує 12%. В іншому випадку UPS вмикає автономний режим.
  3. Безперервної дії. Для роботи використовується принцип подвійного перетворення. Спочатку формується постійний струм, а потім знову змінний, але вже з потрібними для ідеальної роботи показниками. Призначений для техніки, яка занадто чутлива до якості струму. Перемикання на автономний режим відбувається миттєво і займає не більше 0,5 мс.
  4. Гібридні. Їх використовують для підтримки великого устаткування на випадок знеструмлення. Система є аналогом пристрою безперервної дії, але із значно більшою автономністю (до 8 г).

Безперебійники відрізняються за ціною, тому слід враховувати потреби техніки перед купівлею на сайті Алло.

Особливості типів ДБЖ

Звичайні резервні пристрої є найдоступнішими. Такі безперебійники мають невеликі габарити і працюють без шуму. Недоліками є відсутність стабілізатора, а також значний час перемикання в автономний режим (15–20 мс). Для безперервної роботи цього не вистачає.

Інтерактивні мають швидку реакцію та вбудований стабілізатор напруги. Завдяки компактним розмірам підходять для ПК. Вартість пристроїв значно вища за резервні. Коригування частотою відсутнє, тож потрібно додатково придбати мережевий фільтр. Такі ДБЖ підходять, коли потрібна швидка реакція.

Пристрої безперервної дії практично не дають затримки під час вмикання автономного режиму, тому їх ще називають online. У них якісна стабілізація, тому вони формують практично ідеальні параметри струму. Мають найбільший термін роботи акумулятора в порівнянні з іншими. Відрізняються високою вартістю.

Гібридні безперебійники автономні. Використовуються загалом для техніки, яка потребує стабільного надійного струму. До недоліків слід віднести значні габарити та високий рівень шуму.

Є функції, які значно підвищують ефективність використання. Серед них – наявність змінної батареї та «холодний старт», який дозволяє роботу приладу лише від UPS. Враховуючи ці моменти, можна придбати ДБЖ, який задовольнить потреби техніки.

Back to top button